AMD Ryzen 5 2600X overclock nasıl yapılır?

Her işlemci için değerler aynı olmayabiliyor. Örneğin benim elimde de bir adet 2600X var diyelim ve bu işlemcilerin bir fırından çıktığını hayal edelim. Benim elimdeki 2600X fırının daha sıcak tarafında kalmış olsun ve biraz yanığı olsun, senin elindeki ise tam merkezde kalmış her tarafı eşit pişmiş. Bu durumda benim 1.3V'dan sonra vereceğim her voltaj risk taşıyor iken sen rahatça 1.4V'a çıkabilirsin. Velhasıl sonuca gelecek olursak O.C işlemi her zaman deneme/yanılma yöntemidir. Minimumdan başlayıp maksimum değeri bulana kadar sürekli deneyerek en stabil değerleri kendiniz bulmanız gerekir. Size verebileceğim iyi bir haber var o da Anakart'ınızın O.C yaparken sizi üzmeyeceği Aman abartıya kaçmayalım ve her değişiklikten sonra Aida64, Primetest vb. programlar ile stabilite testi yapmayı unutmayalım. Şimdiden bol şans.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Ratio değeri nedir? Ve ayrıca stres testini nasıl yapmam gerekiyor gerçekten hakim olmadığım bir konu elimdeki sisteme de ister istemez zarar vermek istemiyorum. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Hocam teşekkür ederim. Fakat hiç hakim olmadığım bir konu voltajdan bahsediyoruz yanlış bir şey yapıp sistemi yakmaktan korkuyorum Voltajı 1.4 yapınca GHz kaç olur sizce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz ne öğrendiysek, sensei gosterdi. Bizim gözler kanlı canli 2600X parçalayan, 1600 gördü

Banada yardımcı olma şansınız var mı? @Shimada Sensei.

Çok teşekkürler. Birebir dediğini yaptım. Gözle görülür bir fark oluştu. Oyunlarda fps artışı da artısı.

Çok teşekkürler. Birebir dediğini yaptım. Gözle görülür bir fark oluştu. Oyunlarda fps artışı da artısı.
Merhabalar;

Şuanda overclocklu mu kullanıyorsunuz ryzen 2600x'i. Aynısını birebir yaptığınızda sistemde teknik bir proplem felan oldu mu ?

Aynen oc olarak kullanıyorum. Hiçbir sorun olmadı. Mavi ekran falan almadım.

Aynen oc olarak kullanıyorum. Hiçbir sorun olmadı. Mavi ekran falan almadım.
Şuanda kendime güçlü bir sıvı soğutma aldım. İnşallah şimdi overclock yapacağım söylemek istediğiniz birşey var mı biraz bilgilendirebilir misiniz ? Yanlış birşey yapıpda sistemi çökertmeyeyim :/

Üst değerler için bişey diyemicem.

Bunu b450m s2h anakartta bulamadım. Cpu clock ratioyu 41 yaptım 4.10ghz oldu ama core voltage değerini bulamadım.

Bunu B450M S2H anakartta bulamadım. CPU clock ratioyu 41 yaptım 4.10GHz oldu ama Core voltage değerini bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…