AMD Ryzen 5 2600X sistem değiştirilir mi?

gucciman

Hectopat
Vatan'dan geçen sene Ryzen 5 2600 X ve MSI B450 GAMING Plus anakart aldım.

Durup dururken sistem yükde de değildi ekran donar gibi oldu mouse o kadar yavaş hareket etmeye başladı ki resetlemek zorunda kaldım PC'yi. Sonradan açtığımda ise ekrana hiçbir şey gelmedi anakart Boot biel etmiyordu ve anakart üzerinde EZ Debug CPU LED'i yanmaktaydı. Direkt Vatan'a götürdüm anakart ve işlemci servise gitti CPU gitmiş stokda varsa yenisini yollayacağız dediler. Ellerinde yenisi yoksa ne olacak üzerine farkını koysam Ryzen 7 mi alsam diyorum nedir fikriniz? Anakartın durumu henüz belli değil. Halbuki ne ağıt oyunlar oynadım ne overlock yaptım anlamadım neden yanmış.

Üstüne 300-400 TL koyup.
Ryzen 5 3600 alabilirsiniz.
Ama BIOS güncellemesi lazım anakarta.
Vatan'a söyleyin yaparlar.

B450 için 3000 serisi işlemciler için BIOS güncellemsi gerekli midir alırken gerek yok demişlerdi ve hatta Ryzen 9'lara bile uygun dediler bu anakartı Vatan'da bir acayip ha.

B450 için 3000 serisi işlemciler için BIOS güncellemsi gerekli midir alırken gerek yok demişlerdi ve hatta Ryzen 9'lara bile uygun dediler bu anakartı Vatan'da bir acayip ha.
Hocam 10 dakikada halledilir BIOS güncellemesi. Siz 2600X kullanırken güncellemiş miydiniz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı