AMD Ryzen 5 3500X ile RX 7600 darboğaz yapar mı?

Yapittinkuzey

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD ryzen 5 3500X 6-core Processor (işlemci)

AMD Radeon R7 240 Series (şu anlık) (Ekran kartı)

X570-A Pro (MS-7c37) (anakart)

Corsair rgb Pro 16gb rgb (ram)

Rampage rgb-550 (güç kaynağı)

XPG Spectrix S40G (SSD)
Meslek
Öğrenci
Selam, öncelikle şu anki ekran kartım çok kötü ve yeni bir şey almak istiyorum. Acaba AMD Ryzen 5 3500X ile RX 7600 8 GB darboğaz yapar mı? Ayrıca RX 7000 serisinde çok büyük sürücü hataları oluyormuş, bir sorun yaratır mı? Sadece neredeyse FPS oyunları oynuyorum. Amacım FPS oyunlarında 300 üstü almak. Monitör 1080p.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 7600 genel olarak stabil ve sorun çıkarmayan sürücülere sahip. Onun dışında 1080p'de %30 civarına kadar darboğaz yapabilir. Anakartına bağlı olarak işlemciye OC yapabilirsin ve de mümkünse oyunları Low ayarlarda oynama ki GPU'ya da yük binsin.

RX 7600 genel olarak stabil ve sorun çıkarmayan sürücülere sahip. Onun dışında 1080p'de %30 civarına kadar darboğaz yapabilir. Anakartına bağlı olarak işlemciye OC yapabilirsin ve de mümkünse oyunları Low ayarlarda oynama ki GPU'ya da yük binsin.
Benim sistemde nasıl gider yani ne tür hangi ağır oyunları kaldırabilir öylesine soruyorum rdr2 veya cyberphunk falan kaldırır mı 60fps falan? ana kart MSI x570-A Pro, ram 16gb, SSD 1Tb, HDD 2Tb

Benim sistemde nasıl gider yani ne tür hangi ağır oyunları kaldırabilir öylesine soruyorum rdr2 veya cyberphunk falan kaldırır mı 60fps falan? ana kart MSI x570-A Pro, ram 16gb, SSD 1Tb, HDD 2Tb
Bu arada 2 monitör kullanıyorum 2. Monitör daha kalitesiz

Bu arada 2 monitör kullanıyorum 2. Monitör daha kalitesiz
Aklına gelebilecek çoğu AAA oyunu kaldırabilir. Zaten bu tür oyunlarda yükün büyük kısmı GPU'ya bindiği için darboğaz %5 seviyesine kadar düşebilir belki de hiç yapmaz. Ancak şehir içi gibi kalabalık yerlerde işlemciye de yük biner ve darboğaz ön plana çıkabilir. Ultra + RT + FSR ile 50-60 civarı FPS veriyor Cyberpunk'ta yani için rahat olsun.

Aklına gelebilecek çoğu AAA oyunu kaldırabilir. Zaten bu tür oyunlarda yükün büyük kısmı GPU'ya bindiği için darboğaz %5 seviyesine kadar düşebilir belki de hiç yapmaz. Ancak şehir içi gibi kalabalık yerlerde işlemciye de yük biner ve darboğaz ön plana çıkabilir. Ultra + RT + FSR ile 50-60 civarı FPS veriyor Cyberpunk'ta yani için rahat olsun.
Bilgi için Teşekkürler..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı