AMD Ryzen 5 3500X undervolt nasıl yapılır?

lagavulin5

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, 3500X işlemcimi undervolt yapmak istiyorum. Amacım sıcaklık düşürmek. Hangi değerleri önerirsiniz. BIOS'dan nasıl bir yol izleyeceğimi biliyorum. Fakat kaç v vermeliyim bunun hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi yolu izledin? başarılı oldu mu?
R5 3500x kullanıyorum ben de. AMD ryzen master üzerinden Peak core's voltage kısmından undervoltage uyguladım.
Isı düşüyor fakat CPB kapattığımdaki performans kaybı ile eşit değerde performans düşüyor.
Direkt CPB kapatsam daha mantıklı olmaz mı

Son düzenleme:
Sıcaklık değerleriniz nedir? Eğer sıcaklık normal ise yapmanıza pek gerek yok.
Yükte 70 derece oluyor maksimum. Arada 72leri görüyor. Sanırım undervolt gerektirmiyor bu sıcaklıklar.
Bende Gigabyte B450M S2H Anakart var voltaj ayarlaması biraz farklı. CPB kapatınca performans düşüşü yaşayacağım için o topa girmedim. Voltaj ayarlaması da farklı olduğu için hala stok kullanıyorum doğrusu. Yanlış bi voltaj vermek istemiyorum. Voltaj konusunda pek bir bilgim yok işlemcilerle ilgili.
Isı düşüyor fakat CPB kapattığımdaki performans kaybı ile eşit değerde performans düşüyor.
Direkt CPB kapatsam daha mantıklı olmaz mı
Performans düşmemesi lazım aslında ya. Onun bi ayarı vardır fakat internette de araştırdım bulamadım 3500X ile ilgili düzgün bir rehber.

1.25v yap ne performans düşer ne de sıcaklık artar.

Evet bende de aynı anakart. Dediğin gibi voltaj ayarlaması bi değişik. O yüzden biostan o topa girmedim. AMD master ryzen üzerinden düşürdüm. Ama performansta düştü.

Evet bende de aynı anakart. Dediğin gibi voltaj ayarlaması bir değişik. O yüzden BIOS'tan o topa girmedim. AMD Master Ryzen üzerinden düşürdüm. Ama performansta düştü.

Ben yaptım undervolt işlemini fakat dediğin gibi performans da düştü, işlemci stabil bir frekansta da çalışmıyor. Ayrı bir konu açacağım bunun için zaten. Ayarlaması şöyle;
-0, 0060 yapıyorsun ya mesela 60 Volt düşürüyor düşe düşe ilerledim 150'ye kadar düştüm ama ortasını bulamadım. En son Auto'ya aldım Auto'da da frekans stabil değildi şu an tekrar -0, 0060 v ile çalıştırıyorum. İnşallah işlemciye zarar vermemişimdir.

Evet tam olarak benim de öyle oldu. 3500x için performans düşmeden ve stabiliteyi yakalayan bi değer yok undervoltta. En stabili CPB kapatmak şu ana kadar gördüğüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…