Çözüldü AMD Ryzen 5 3600 düşük CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pehlivan39

Femtopat
Daha fazla  
  • XFX RX 5600 XT.
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI B450M-A PRO.
  • (2*8 GB) t-Force Vulcan Z 3200MHz RAM.

Rust oynarken CPU kulanımı %24 gözüküyor. GPU kullanımı %80 civarında gözüküyor.
    Bilgisayar boştayken %1 ve %5 civarı bir kullanım gözüküyor.
    Payday 2 oynarken ise %13'lük bir kullanım gözüküyor. GPU kullanımı %45 civarında gözüküyor.

Bilgisayarı yeni aldım bu kadar az GPU kullanımı normal midir?
GPU yerine CPU yazmışın GPU oranları ile ilgili soracaktım

Son düzenleme:
Çözüm
Normal hocam merak etmeyin. İşlemciyi yoran oyunlara girdiğinizde kullanımın arttığını göreceksiniz. Bu saydığınız oyunlar zaten eski. GPU kullanımı yüksek olur CPU düşük olur zaten çoğu oyunda.
  • XFX RX 5600 XT.
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI B450M-A PRO.

Rust oynarken CPU kulanımı %24 gözüküyor. GPU kullanımı %80 civarında gözüküyor.
    Payday 2 oynarken ise %13'lük bir kullanım gözüküyor. GPU kullanımı %45 civarında gözüküyor.

Bilgisayarı yeni aldım bu kadar az CPU kullanımı normal midir?

Overclockmu yaptınız?

Artı -1 Eksi
Overclockmu yaptınız?
Teknik bilgilerde acemiyim biraz ama bir işlem yapmadım.
Normal hocam merak etmeyin. İşlemciyi yoran oyunlara girdiğinizde kullanımın arttığını göreceksiniz. Bu saydığınız oyunlar zaten eski. GPU kullanımı yüksek olur CPU düşük olur zaten çoğu oyunda.
Çok teşekkür ederim acemi olunca insan biraz tırsıyor tekrardan sağ olun. Sizce sistem nasıl ?

Sisteminiz performans olarak güzel güle güle kullanın :)
Bilgisayar sistemlerinden pek anlamam bir kumar oynadık ondan bir sorayım dedim teşekkür ederim.
Peki GPU kullanım oranları sizce nasıl ?
  • XFX RX 5600 XT.
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI B450M-A PRO.

Bilgisayarı yeni aldım bu kadar az GPU kullanımı normal midir?
GPU yerine CPU yazmışın GPU oranları ile ilgili soracaktım.

GPU yazacağıma CPU yazmışım bir yanlışlık olmuş. Görselleri sizinle paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20201025-WA0014.jpeg
    IMG-20201025-WA0014.jpeg
    80,9 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG-20201025-WA0005.jpeg
    IMG-20201025-WA0005.jpeg
    94,7 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:
Kullanımlar gayet normal. Yalnız GPU fazla ısınmış gibime geldi. MSI Afterburner programını indirerek fan hızı ayarı yapabilirsiniz. Eğer fanlar zaten hızlı dönüyor ve sıcaklıklar bu şekildeyse kasanızın hava akışı yeterince iyi değil demek. %83 kullanımda 77 derece pek te iyi sayılmaz. Tam yükte 80+ dereceleri rahatlıkla görür. Eğer fan ayarı yapmadıysanız dediğim gibi fan ayarı yapın. Örneğin 60 derecede %50 fan hızı, 70 derecede %60 gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı