AMD Ryzen 5 3600 overclock

Teşekkür ederim hocam yeni anakartta aynı değerleri girdim hiçbir sıkıntı olmadı.
4.0 GHz 1.34v aralığında 90w harcıyor

Şuan yıllardır gördüğüm artık bir standart sayılabilecek olan S2H gözüme çok kötü bir anakartmış gibi gözüktü hocam .
Ben sadece bir ana başlıktaki konu üzerinden yorum yaptım o da güç beslemesiydi. Bunun daha ses yongası var bir de doluluk oranını belirleyen port ve header sayısı var. Benim gözümde bu anakart A320 ile aynı klasmanda diğer başlıklarda da yorumlasam sizin gözünüzde de bu duruma düşecektir eminim.
Düşürdüğüm zaman Cinebench R23 testinde sistem kapanıyor.
O testi de pek takmamak gerekiyor. Render yapmıyorsan CPU-Z falan yeterli gelir. Benim şu anki durumda Cinebench R23'te sistem kapanıyor ama oyun vesairede hiçbir sorun yaşamıyorum. Tam meridyende duruyor sanırsam çünkü ilk etapta kapanmıyordu şimdi kapanmaya başladı nedenini de çözemedim hiçbir ayar değiştirmeden sistem kararlılığında bir değişim yaşadım.
Peki Enes hocam da böyle bir şey yapsa nasıl olur? Çok yormadan daha iyi performans için.
Denemekten zarar gelmez attığım konudaki gibi 1.15 voltaj gibi seviyelerde durup o şekilde adım adım frekansı arttırırsa anakart bazında sıkıntı yaşamayacaktır.

Yani kısacası anakartı mı değiştirmem gerekiyor ?

Overclock yapmadan yayın açmam sorun olur mu peki sıkıntı yaşar mıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…