AMD Ryzen 5 3600 sistem güç tuşuna basınca açılmıyor

AhmetEren61

Decapat
Güç tuşuna basınca hiçbir şekilde bilgisayarım çalışmıyor herhangi bir ses veya ışık yok. İlk başta PSU'dan güç gelmediğini düşündüm bu yüzden PSU'yu test ettim fakat PSU'nun düzgün bir şekilde çalıştığını gördüm hatta PC'nin fanlarının hepsinin ışığı yanıyor ve çalışıyorlardı. Sonra PSU'dan çıkıp anakarta giden ana güç kablosunu taktım ama çalışmadı. PSU'yu test etmeden önce PSU'dan çıkan tüm kabloları söküp tekrar takmıştım ve bir anlık sorun çözülmüştü. Açma düğmesine basınca PC çalışmıştı ancak PC'yi kaldırıp yerine koyduğumda tekrar aynı sorunla karşılaştım ve bence sorun anakarta giren güç kablosunda, ama tam emin değilim.
Yardımcı olur musunuz?

PC:
  • AMD Ryzen 5 3600 MPK 3.60GHz
  • Gigabyte B450M S2H
  • Team T-Force Vulcan TUF Yellow 16 GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
  • XFX RX 5600 XT THICC II Pro 6 GB
  • Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ Midi-Tower
  • Team GX1 480GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı problem vardı anakartı garantiye gönderdim komponent kırığı var deyip tamir ettiler fakat onun ne olduğunu ben de bilmiyorum. Geri gelince sistemi kurarken işlemcinin pinlerini kırdığımı farkettim galiba asıl problem buymuş bir de sen kontrol et ayrıntılı bir şekilde.

Komponent kırığına baktımda alakasız şeyker çıktı ama işlemci pinlerimi hiçbir şekilde dokunmadım 1.5 yıl önce PC hazır gelmişti ve bu sorun başıma yeni geliyor. Yinede teşekkür ederim.
Başka öneriniz varsa denerim pazartesiye kadar yoksa garantiye yollayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı