CPU güç kullanımın çok yüksek olması zararlı mıdır?

Tıraşcı

Picopat
Daha fazla  
İşlemciye fazlasıyla değer veriyorum çünkü eski ve zarar görmesinden korkuyorum. Görev Yöneticisi'nden baktığım zaman güç kullanımı çok yüksek gözüküyor ve oyun esnasında 80-90 dereceyi görüyor. Tam olarak riskleri nelerdir?

İşlemciye fazlasıyla değer veriyorum çünkü eski ve zarar görmesinden korkuyorum. Görev Yöneticisi'nden baktığım zaman güç kullanımı çok yüksek gözüküyor ve oyun esnasında 80-90 dereceyi görüyor. Tam olarak riskleri nelerdir?

Değerler iyi değil. Soğutucu kullanıyor musunuz? Nasıl bir soğutucu kullanıyorsunuz? İşlemciniz nedir?

Hocam bende laptop kullandığım donemler bu ısıları görüyordum i7 11th işlemci kullanıyordum bazen 96 98 derecelere kadar çıkıyordu güzel bir temizlettirin termal macun yenileyin bayağı fark edecektir.

Öncelikle bu bahsettiğin dereceler uzun süre devam ettiyse işlemci zamanla verim kaybına uğrar kendini korumak için hızını düşürür eski olduğu için termal macun etkisini bitirmiştir yapman gereken:
1-termal macunu yenile.
2-Windows'tan güç yönetimini dengeli yap.
Modeli neydi işlemcinin.

Öncelikle bu bahsettiğin dereceler uzun süre devam ettiyse işlemci zamanla verim kaybına uğrar kendini korumak için hızını düşürür eski olduğu için termal macun etkisini bitirmiştir yapman gereken:
1-termal macunu yenile.
2-Windows'tan güç yönetimini dengeli yap.
Modeli neydi işlemcinin.

i5 M460.

Hocam laptoplarda yüksek ısı yer yer normaldir yük altında. Önemli olan yüksek ısı esnasında işlemcinin güç kısıp kısmaması. Yani işlemcinin 4Ghz'de 90 dereceye gelmesiyle 5Ghz'de 90 dereceye gelmesi arasında azımsanamayacak bir performans kaybı olur. Ayrıca termal bakımları yapılmamışsa Laptoplarda en fazla bir buçuk senede bir toz ve termal bakım yapılmalı. Yüksek ısı ister istmez zamanla işlemci etrafındaki komponentlerin ömrünü bir miktar kısaltacaktır. Ama çok önemsenecek bir durum değil. Laptop soğutucunuz yoksa bile laptopun arka kısmını en az 1cm havadan tutacak şekilde altına bir şey koyun ki alttaki fanlar daha rahat serin havaya ulaşabilsin. Hava giriş ve tahliye kısımlarının da önlerine bir şey koymayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı