Herkese merhaba, bilgisayar bileşenlerini aşağıda belirttim.
1-AMD Ryzen 5 3600X
2-MSI B450 Tomahawk
3-MSI RTX 2070 Armor
4-Kingston HyperX 16 GB (8X2) 3200 MHz
5-Corsair Spec-06 kasa.
İşlemcinin fanı aşırı ısınıyor ve fan çok dengesiz çalışıyor. Stok fan kullanıyorum, başta macundan sanmıştım çünkü 2 kere fanı işlemciden ayırıp tekrar takmıştım B450 anakartın güncellenmesi sebebiyle. Ardından, yeni macun olarak Cooler Master High Performance aldım ve uyguladım. Yine de sonucun aynı olduğunu gördüm. BIOS ayarlarından sıcaklığa göre fanın çalışma hızını kendim ayarlasam da emin değilim doğru değerleri yazdığımdan. Mesela 60 derecede %60 oranında çalışması gibi seçenekler vardı. Kasa da 2 adet fan var, sistem henüz 1 haftalık olduğu için sıvı soğutma mı yoksa 3 adet fan mı alsam karar veremedim. Toplamda 6 adet fan yuvası var kasa da. Sizce işlemci sıcaklığı ve fanın bu dengesizliğinin sebebi nedir? Örneğin, masaüstü açıkken boşta işlemcinin sıcaklığı 42 ile 55 arasında değişiyor ve internet sayfası açtığımda 66 dereceye fırlıyor. Bazı arkadaşların boşta 30-35 derecede kullandıklarını düşününce bu sistemin ne kadar sıcak olduğuna siz karar verin. Yardımlarınızı bekliyorum.