AMD Ryzen 5 5500 AM4 sistem nasıldır?

k0zm1k

Centipat
Makaleler
1
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 AM4 6 çekirdek sayısı -12 mantıksal çekirdek sayısı.
Bellek: 3200 MHz [8x2] Kingston DDR4 RAM.
Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
Windows sürümü: Microsoft Windows 11 Home [Orijinal Lisanslı]
Görüntü bağdaştırıcı: NVIDIA GeForce RTX 4060 8 Gigabyte VRAM.
Monitör: ASUS VY249 23.8' 144 Hz 1ms geçikme.
Depolama aygıtı: Western Digital Green 447 Gigabyte NTFS SSD.
Fare: Logitech G203 Lightsync kablolu.
Kulaklık: Game booster RGB kablolu kulaklık. Teknik özelliklerini bulamadım.
Klavye: Game booster rgv %100 boyutlu ve kablolu Türkçe klavye. Teknik özelliklerini bulamadım.
Son BIOS güncelleme tarihi: 2024 Ocak.
Bilgisayarın alındığı tarih: 2023 Aralık.

Fiyatı 22.000₺ tutmuştu.
Alındığı yer: İtopya'nın resmi web sitesi.

Notlar:

Bilgisayarın yanın da hiçbir şey almadık. Ekstra olarak yani aldığımız hazır sistem de ne varsa, sadece onları aldık ekstra bir şey almamıştık o zaman.

Bilgisayarın kurulumunu bilgisayar eve kargolanmadan önce İtopya yaptı.

Bu özelliklere dayanarak bilgisayar sizce iyi mi? Ayrıca fiyatına göre iyi mi? O zamanlar çok bilmiyordum bilgisayar konularını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 1,5 yıl olmuş zaten alalı😄. Birkaç yıl daha kullanıp keyfine bak. Sonra toplu olarak satıp yeni sistem alırsın. İleride yükseltmeye uygun bir sistem değil.

15.12.2023 gr altın fiyatı 1777 ₺
Şuan 4000 ₺ aradaki oran 2.25...

O tarihte bilgisayar almayıp gr altın alsaydın 22000₺ ile şuan 22000x2.25 =49500 ₺ olurdu.

Şimdi bütün o bileşenlerin akakce sitesinde piyasadaki en uygun fiyatlarını toplayarak 'altına' göre kâr mı ettin zarar mı ettin görebilirsin

Ama gayet güzel bir sistem olmuş oyun için. İşlemcini 2. El olarak satıp yükselebilirsin ilerde

Dostum 1,5 yıl olmuş zaten alalı😄. Birkaç yıl daha kullanıp keyfine bak. Sonra toplu olarak satıp yeni sistem alırsın. İleride yükseltmeye uygun bir sistem değil.
Ryzen 5950x'e yukseltme imkanı var. O da guzel bir işlemci daha baya gideri var bu sistem bu haliyle birkac yil gider

Iyi işlemciyle daha da götürür ama am5 yeni nesil işlemciler de cok cezbediyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı