AMD Ryzen 5 5500 vs Intel Core i5 11400F

Tutturmuşlar bir ölü soket ölü soket, sanki 3 ayda bir işlemci değişecek. Al Intel keyfine bak hocam. Zaten bu işlemci yetersiz gelirse daha üst segment anakart ve işlemciye beraber değiştirip geçersiniz.
Dostum böyle bir mantık mı var? Adam 2 sene sonra işlemci yükseltmek istese, en az 2K para da anakarta bayılmak zorunda kalacak, AMD'de Ryzen 3 1200'lerden, Ryzen 9 5950X'lere kadar 7.Nesil hariç hepsinde nerdeyse bütün soketler aynı. Anakarta vereceği 2K parayı gider işlemciye ekler daha iyisini alır.

Son düzenleme:
Tutturmuşlar bir ölü soket ölü soket, sanki 3 ayda bir işlemci değişecek. Al Intel keyfine bak hocam. Zaten bu işlemci yetersiz gelirse daha üst segment anakart ve işlemciye beraber değiştirip geçersiniz.
Sonradan alınacak yeni anakartın parasını siz ödüyorsunuz anladığım kadarıyla. İban bırakayım da bana da bir tane alıverin.

Kullanıyoruzda, tecrübemiz varda aktarıyoruz. Siz bile anakart alır geçerseniz demişsiniz. Ne diye cebimden 3-3.5 bin lira para çıksın?

Kullanıyoruzda, tecrübemiz varda aktarıyoruz. Siz bile anakart alır geçerseniz demişsiniz. Ne diye cebimden 3-3.5 bin lira para çıksın?
Dostum bende i5 11400f rtx 3060 12 gb var güzel birde 12 cm fan taktım işlemciye oynatmadiği oyun yok sistemin nerdeyse ryzen fln hiç aramıyorum işlemci de buz gibi çalışıyor anakart da aramıyorum işlemcide

Dostum bende i5 11400f rtx 3060 12 gb var güzel birde 12 cm fan taktım işlemciye oynatmadiği oyun yok sistemin nerdeyse ryzen fln hiç aramıyorum işlemci de buz gibi çalışıyor anakart da aramıyorum işlemcide
İşlemciyi kötüleyen mi oldu? Bende aynı işlemciyi kullanıyorum ama o an ki aklım olsaydı R5 5600 alırdım çünkü daha stabil ve performanslı çalışıyor. Ayrıca sen ihtiyaç duymuyorsun diye başkalarının işlemci değiştirmeye ihtiyacı olmayacak diye bir şey yok.

Ben burda AMD kötülemiyorum o konuda haklısın değistirme keşke olsaydı ama yapıcak bir şeyde yok dostum değiştiremiyorsan işlemcin iyi olmalı bu dafena değil bence iş görüyor

Dostum böyle bir mantık mı var? Adam 2 sene sonra işlemci yükseltmek istese, en az 2K para da anakarta bayılmak zorunda kalacak, AMD'de Ryzen 3 1200'lerden, Ryzen 9 5950X'lere kadar 7.Nesil hariç hepsinde neredeyse bütün soketler aynı. Anakarta vereceği 2K parayı gider işlemciye ekler daha iyisini alır.

2 sene sonra 11.nesil i5 iş görmeyecek diyorsunuz yani bu mantıkla. Öyle bir ihtiyaç doğma potansiyeli olacak olsa kullanıcı zaten belirtir. Kullanıcıya göre parça seçmek mantıklı forumlarda en çok yazılan neyse o doğrudur mantığı değil. Neyse her şeyin en iyisini siz biliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı