AMD Ryzen 5 5600 işlemci çok ısınıyor

Özgür2934

Yoctopat
Daha fazla  
Anakart: ASUS ROG B550F Gaming
İşlemci: Amd Ryzen5 5600
Soğutma: MSI Mag CoreLiquid 240R V2
Ekran Kartı: XFX RX 6700XT

Merhabalar, işlemcim boştayken sıcaklık değeri 65-70 derecelerde bazen daha da fazla oluyor. Bu sıcaklık değerlerine CPU kullanımı genelde %4-5 civarında iken ulaşıyor. Oyunlarda 90 derece ve üzerine çıkıyor. İşlemci termal macununu(Arctic MX4) da yeni değiştirdim. Sorun ne olabilir ne yapmalıyım?

Anakart: ASUS ROG B550F Gaming.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Soğutma: MSI MAG CoreLiquid 240R v2.
Ekran kartı: XFX RX 6700XT.

Merhaba, işlemcim boştayken sıcaklık değeri 65-70 derecelerde bazen daha da fazla oluyor. Bu sıcaklık değerlerine CPU kullanımı genelde %4-5 civarında iken ulaşıyor. Oyunlarda 90 derece ve üzerine çıkıyor. İşlemci termal macununu(Arctic MX4) da yeni değiştirdim. Sorun ne olabilir ne yapmalıyım?

Eğer yeni aldıysan soğutucuyu işlemciye temas eden kısımda bloğu korusun diye şeffaf etiket olur bazı kişiler sökmeyi unutup takıyor işlemci ile blok arasındaki teması kesiyor işlemci soğutamıyor.

Diğer türlü kulağını sıvı soğutucuya daya pompa sesi düzgün geliyor mu veya çalışıyor mu kontrol et bazıları pinleri yanlış yere takıp pompanın düzgün çalışmasına engel olabiliyor.

Eğer yeni aldıysan soğutucuyu işlemciye temas eden kısımda bloğu korusun diye şeffaf etiket olur bazı kişiler sökmeyi unutup takıyor işlemci ile blok arasındaki teması kesiyor işlemci soğutamıyor.

Diğer türlü kulağını sıvı soğutucuya daya pompa sesi düzgün geliyor mu veya çalışıyor mu kontrol et bazıları pinleri yanlış yere takıp pompanın düzgün çalışmasına engel olabiliyor.
Soğutucu yaklaşık iki senelik soğutucu, son zamanlarda çok ısınıyordu termal macunu değişeyim belki düzelir dedim ama düzelmedi. Montajında vidaları tam sıkıyorum yani oturuyor.

Normal değil sıvı soğutucu pompasında sorun olabilir.
Sıvı soğutucunun hortumlarında devir daim yapıyor diye düşünüyorum, çünkü bir tarafta sıcak diğer tarafta soğukluk var.

Soğutman çok iyi ancak nedense bir sorun olabilir gibi duruyor.
Böyle bir soğutucuyla boşta %3 kullanımda 55-60 derece olması normal mi?

Soğutucu yaklaşık iki senelik soğutucu, son zamanlarda çok ısınıyordu termal macunu değişeyim belki düzelir dedim ama düzelmedi. Montajında vidaları tam sıkıyorum yani oturuyor.

Sıvı soğutucunun hortumlarında devir daim yapıyor diye düşünüyorum, çünkü bir tarafta sıcak diğer tarafta soğukluk var.

Böyle bir soğutucuyla boşta %3 kullanımda 55-60 derece olması normal mi?

O soğutucu ile değil gibi duruyor normal şartlarda 40 derece olması gerekir. O soğutucuda maksimum yükte 55 60 görmesi lazım.

Sen bir servise ver için rahatlar.
Soğutucunun hortumlarından biri sıcak biri soğuk normal mi?

Normal değil sıvı soğutucu pompasında sorun olabilir.
İşlemciyi stok fan ile deneme yaptım ve sıvı soğutucu ile 95 derece olan sıcaklık bununla 77 dereceyi geçmiyor tam yükte iken, sıvı soğutucunun arızalı olduğunu artık garantiledim. Muhtemelen pompa arızalı olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı