AMD Ryzen 5 5600X silikon testi hangi uygulama ile yapılmalı?

AZARRATH

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Öncelikle forumda yeniyim, işin içinden çıkamadığım için buraya konu açma gereksiniminde hissettim kendimi :)
Overclock yapmak istiyorum işlemcime fakat kendi denemelerim neticesinde bir sonuca varamadım.
Araştırmalarıma istinaden silikon testinden çıkan sonuç neticesinde voltaj ve frekans ayarlamaları yapılıyormuş.
Ben bu testi hangi uygulama ile yapacağım? Bu test esnasında işlemci ayarları normal mi olmalı, nelere dikkat etmeliyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Test tam ve doğru sonuç vermiyor. Her silikonun voltajı farklıdır teste göre voltaj ve frekans belirlenmez. Uzun uğraşlar sonucu deneme yanılmayla kendin bulursun.
Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. En azından bir fikir vermesi açısından hangi programı kullanmalıyım ve kullanırken bios ayarlarının default olması mı gerekir?
Sistemim aşağıdaki şekildedir, uygun frekans ve voltaj ayarlaması için denemelere hangi değerlerden başlamamı önerirsiniz?

Asus Tuf Gaming B550M-Plus
AMD Ryzen 5 5600x-stok soğutucu
Kingston 8gb 3600mhz CL17 x2=16gb ram
Asus GeForce RTX 3060 Ti
Seagate 500gb M2 SSD

Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. En azından bir fikir vermesi açısından hangi programı kullanmalıyım ve kullanırken bios ayarlarının default olması mı gerekir?
Sistemim aşağıdaki şekildedir, uygun frekans ve voltaj ayarlaması için denemelere hangi değerlerden başlamamı önerirsiniz?

Asus Tuf Gaming B550M-Plus
AMD Ryzen 5 5600x-stok soğutucu
Kingston 8gb 3600mhz CL17 x2=16gb ram
Asus GeForce RTX 3060 Ti
Seagate 500gb M2 SSD
Stok fanla bu iş olmaz hocam. Voltaj veremezsin sistem ısıdan kapanır.

5600X'e dokunmayın. 3 adet 5600X'i OC yaptigimda, 360'lik NZXT ile soğutamadim.
Asusun BIOS içerisinde optimal ayarında mı kullaniyim peki?
Bahsettiğiniz program CTR. %100 sonuç vermese de fikir edinmeniz adına yakın değerler verir.
Çok teşekkür ederim, akşam denemesini yapacağım.
İşlemci ayarları peki default mu olmalı bu testi yapmadan önce?

Stok fanla bu iş olmaz hocam. Voltaj veremezsin sistem ısıdan kapanır.
Peki default ayarlarda kullanmak yerine 4200 frekans üzerinde uygun voltajı yakalayıp o şekilde kullansam default'a nazaran daha fazla verim almış olmaz mıyım?
Doğru sonuçlara ulaşmak istiyorsan evet.
Çok teşekkür ederim, akşam denememi yapacağım.
Stok soğutucu ile Overclock'tan verim alabileceğinizi sanmıyorum.
Önerebileceğiniz sıvı soğutma modeli var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı