AMD Ryzen 5 5600X silikon testi hangi uygulama ile yapılmalı?

Çok teşekkür ederim tüm destekleriniz için 🙏🏻
Hocam selamlar,

Bugün -30 olarak prime95 testi uyguladım hata aldım. CineBench R23 testinde tek çekirdek testinde sistem res attı.
-28 olarak denedim yine hata aldım.
Hatayı en hızlı olan 4.çekirdeğim verdi.

Son olarak -27 yaptım ve 11 dakika boyunca testi devam ettirdim herhangi bir hata almadım.

CineBench R23 test sonuçlarım ise;
Tek çekirdek puanı 1503
Çoklu çekirdek puanı 10721

Sanırım UV de maksimum kullanabileceğim değer bu.

Hocam selamlar,

KeyN_N profiline sınırlama getirilmiş, sanırım bir sorun oldu.
son sayfada paylaştığım bilgiler eşliğinde sizce durum nedir?
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
@KeyN_N hocam selamlar, ne düşünüyorsunuz son durum hakkında?
Daha önce bildirim gelmedi hocam, ceza almadım yani. Değerlere gelirsek -27 güzel, aldığınız puanlar da iyi. Bu arada boost değerlerini değiştirmediniz değil mi? Sıcaklıklar iyi ise daha üstü denenebilir.

Şimdi fark ettim ekleme yapayım. Hata sadece 4. çekirdek oluyorsa tüm çekirdekleri düşürmek yerine o çekirdekteki değeri 27 yapın.

Daha önce bildirim gelmedi hocam, ceza almadım yani. Değerlere gelirsek -27 güzel, aldığınız puanlar da iyi. Bu arada boost değerlerini değiştirmediniz değil mi? Sıcaklıklar iyi ise daha üstü denenebilir.

Şimdi fark ettim ekleme yapayım. Hata sadece 4. çekirdek oluyorsa tüm çekirdekleri düşürmek yerine o çekirdekteki değeri 27 yapın.
Hocam selamlar,

Boost değerleriyle hiç oynamadım. Sadece dediğiniz ayarları yaptım o kadar.
Oyuna girdiğim zaman voltaj 1.35 civarında geziyor ve bu da aslında gereksiz ısınmasına sebep oluyor diye düşünüyorum. Asus Cretor üzerinden takip ettiğimde CPU 55-56derecelerde, CPU Package ise 67-69 arası oluyor. Bu şekildeyken voltajı düşürmemizin bir yolu var mıdır? Varsa yapmamı önerir misiniz?

Hocam selamlar,

Boost değerleriyle hiç oynamadım. Sadece dediğiniz ayarları yaptım o kadar.
Oyuna girdiğim zaman voltaj 1.35 civarında geziyor ve bu da aslında gereksiz ısınmasına sebep oluyor diye düşünüyorum. Asus Cretor üzerinden takip ettiğimde CPU 55-56derecelerde, CPU Package ise 67-69 arası oluyor. Bu şekildeyken voltajı düşürmemizin bir yolu var mıdır? Varsa yapmamı önerir misiniz?
O değere tekli çekirdekte çıkıyor ve normal sayılır. Ben -30 yaptığım için biraz daha düşüyor. Hatta ben offsetten biraz daha düşürüyorum silikonum iyi olduğu için. Sizde -27 üzerini yemediyse daha da düşürmek zor olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı