AMD Ryzen 5 5600X silikon testi hangi uygulama ile yapılmalı?

Peki default ayarlarda kullanmak yerine 4200 frekans üzerinde uygun voltajı yakalayıp o şekilde kullansam default'a nazaran daha fazla verim almış olmaz mıyım?
PBO ve CPB açıkken 4.6 GHz bandına kendini boostluyor. 4.2 Sabitlediğin zaman tekli ve çoklu çekirdekte düşüş yaşarsın ama daha serin çalışır.

PBO ve CPB açıkken 4.6 GHz bandına kendini boostluyor. 4.2 Sabitlediğin zaman tekli ve çoklu çekirdekte düşüş yaşarsın ama daha serin çalışır.
O halde şöyle yapsam nasıl olur;
Default olarak ve 4200 frekansa sabitleyip ayrı ayrı CineBench R23 testi yapiyim. Hangi şekilde yüksek puan verirse o şekilde kullaniyim. Doğru mantık mı?

Kusura bakmayın, belki sorularım çok saçma geliyor olabilir fakat en son 10 sene önce Asus RoG laptop almıştım, artık yetmediği için masaüstü topladım ve çok şey değişmiş çok uzak kalmışım. Yeni dahil oluyorum bu konulara :)

O halde şöyle yapsam nasıl olur;
Default olarak ve 4200 frekansa sabitleyip ayrı ayrı CineBench R23 testi yapiyim. Hangi şekilde yüksek puan verirse o şekilde kullaniyim. Doğru mantık mı?
Evet hocam doğru mantık ama 4.2’nin defaulttan fazla puan verme imkanı yok. Yine de deneyebilirsin. Testlerin hızlı olması açısından CPU-Z’nin benchmark kısmını kullanabilirsin. R23 çok uzun sürer onun yerine R20 de kullanabilirsin.

Evet hocam doğru mantık ama 4.2’nin defaulttan fazla puan verme imkanı yok. Yine de deneyebilirsin. Testlerin hızlı olması açısından CPU-Z’nin benchmark kısmını kullanabilirsin. R23 çok uzun sürer onun yerine R20 de kullanabilirsin.
R23 10 dakikalık yapmayı düşünüyorum ama CPU-Z benchmark da deneyeceğim.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sonuçları burada paylaşırım :)

İyi günler dilerim.

@AZARRATH işlemcin kaç derecelere çıkıyor genel kullanımda? Ona göre PBO ile de ayar yapabiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarı yeni topladığım için açıkçası çok fazla bir oyun deneyimim olmadı henüz. Amacım elimdeki sistemden en optimum verimi alabilmek. O kadar para verdim suyunu çıkaracağım :p :)
@AZARRATH işlemcin kaç derecelere çıkıyor genel kullanımda? Ona göre PBO ile de ayar yapabiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam program ben de aktif hale gelmiyor. BIOS içerisinden default ayarlara çektim ve profile 1 yaptım sadece. Nerede eksik ve yanlış yapıyorum acaba yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Hocam program ben de aktif hale gelmiyor. BIOS içerisinden default ayarlara çektim ve profile 1 yaptım sadece. Nerede eksik ve yanlış yapıyorum acaba yardımcı olabilir misiniz?
Bilmiyorum, normalde sıkıntı olmaması lazım. Aslında pek gerekte yok o programa. Deneme yanılma yoluyla iyi değerler bulunabilir.

İlk olarak UV mi yapmak istiyorsun OC mi? Stok soğutucu kullandığından dolayı pek yüksek değerler uygun olmaz.
Hocam, şu an default ayarlarda ve 1,36v veriyor işlemci sıcaklığım ise 46-48derece(yük altında değil).
Frekans aralığını ise en optimum şekilde kullanmak istiyorum. 4.6ghz görebilirsek stok soğutucu ile mümkün ise o şekilde ayarlama yapalım, ama yok stok soğutucu ile yapmayalım zarar veririz derseniz UV ile en optimum frekans aralığını yakalamak isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı