AMD Ryzen 5 5600X silikon testi hangi uygulama ile yapılmalı?

Boş program, referans almayın. Ayrıca OC yapmak da mantıksız. PBO OC yapabilirsin. Veya PBO enabled yapıp Curve Optimizer "Negative" değer girerek aynı performansı daha düşük sıcaklıklarla almayı deneyebilirsin.

Hocam, şu an default ayarlarda ve 1,36v veriyor işlemci sıcaklığım ise 46-48derece(yük altında değil).
Frekans aralığını ise en optimum şekilde kullanmak istiyorum. 4.6ghz görebilirsek stok soğutucu ile mümkün ise o şekilde ayarlama yapalım, ama yok stok soğutucu ile yapmayalım zarar veririz derseniz UV ile en optimum frekans aralığını yakalamak isterim.
Dereceler iyi olduğu sürece zarar vermezsiniz ancak stok soğutucu ile mantıklı değil yine de. İsterseniz hiçbiri ile uğraşmayın, yukarıda attığım videoyu referans alarak PBO ve Curve ile UV deneyin.

Boş program, referans almayın. Ayrıca OC yapmak da mantıksız. PBO OC yapabilirsin. Veya PBO enabled yapıp Curve Optimizer "Negative" değer girerek aynı performansı daha düşük sıcaklıklarla almayı deneyebilirsin.
Dereceler iyi olduğu sürece zarar vermezsiniz ancak stok soğutucu ile mantıklı değil yine de. İsterseniz hiçbiri ile uğraşmayın, yukarıda attığım videoyu referans alarak PBO ve Curve ile UV deneyin.
Şu şekil nasıl olur fikir olarak sadece soruyorum;
BIOS içerisinde ASUS Optimum seçip devam etsem? Sanırım 4200 sabitliyor.
Ya da dediğiniz gibi PBO OC ve UV yapmak?

Curve Optimizer "Negative"
Bunu hiç bilmiyorum kaç değer yazmam lazım vs. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Şu şekil nasıl olur fikir olarak sadece soruyorum;
BIOS içerisinde ASUS Optimum seçip devam etsem? Sanırım 4200 sabitliyor.
O ayara hiç bulaşma. Bir halta yaradığı yok.
Curve Optimizer "Negative"
Bunu hiç bilmiyorum kaç değer yazmam lazım vs. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Değeri ne kadar arttırsan işlemciye giden voltajı azaltıyor. En fazla 30 girebiliyorsun zaten. 15 dene stabil olursa 30'a kadar denersin.

O ayara hiç bulaşma. Bir halta yaradığı yok.

Değeri ne kadar arttırsan işlemciye giden voltajı azaltıyor. En fazla 30 girebiliyorsun zaten. 15 dene stabil olursa 30'a kadar denersin.
Şimdi Hocam aşağıdaki şekilde değişiklikleri yaptım doğru mudur?

PBO için;
PBO Fmax Enhancer = Auto
PBO = Enabled
PBO Scalar = Auto

Curve Optimizer için;
All cores seçtim
Negative
15 değer girdim.

Bu ayarlarla birlikte Armoury Crate uygulamasından biraz takip ettim ve voltaj ara ara 1.36 falan çıkıyor ama sıcaklık değeri şu an için 36-37 derecelerde geziyor.
Stabil olduğunu kontrol etmem için şu an hangi testi yapmam gerekiyor?

Şimdi Hocam aşağıdaki şekilde değişiklikleri yaptım doğru mudur?

PBO için;
PBO Fmax Enhancer = Auto
PBO = Enabled
PBO Scalar = Auto

Curve Optimizer için;
All cores seçtim
Negative
15 değer girdim.

Bu ayarlarla birlikte Armoury Crate uygulamasından biraz takip ettim ve voltaj ara ara 1.36 falan çıkıyor ama sıcaklık değeri şu an için 36-37 derecelerde geziyor.
Stabil olduğunu kontrol etmem için şu an hangi testi yapmam gerekiyor?
Bu statik OC olmadığı için şu programla test edin demem doğru olmaz. Oyun içinde çökme, atma vs. yapmıyorsa stabildir. Stabil olursa Curve değerini biraz daha yükseltirsiniz.

Bu statik OC olmadığı için şu programla test edin demem doğru olmaz. Oyun içinde çökme, atma vs. yapmıyorsa stabildir. Stabil olursa Curve değerini biraz daha yükseltirsiniz.
Şu an Cinebench R23 testi yapıyorum
1.168V ile 1.184V değişiyor. Sıcaklığım maksimum 69dereceye ulaştı.

Curve değerini 18 ve 20 yapıp tekrardan test etmeyi düşünüyorum

Ayriyetten aşağıdaki ayarlardan Auto olanlarıda Enabled yapmam gerekiyor mu yoksa sadexe Enabled yaptığım yeterli mi?

PBO Fmax Enhancer = Auto
PBO = Enabled
PBO Scalar = Auto

Şu an Cinebench R23 testi yapıyorum
1.168V ile 1.184V değişiyor. Sıcaklığım maksimum 69dereceye ulaştı.
Voltaj ve sıcaklık güzel. Test bitince sonu paylaşırsınız.
Ayriyetten aşağıdaki ayarlardan Auto olanlarıda Enabled yapmam gerekiyor mu yoksa sadexe Enabled yaptığım yeterli mi?

PBO Fmax Enhancer = Auto
PBO = Enabled
PBO Scalar = Auto
Hayır, böyle kalsın. Bu arada anakartınız ne? PBO iki kısımda bulunuyor.

Voltaj ve sıcaklık güzel. Test bitince sonu paylaşırsınız.

Hayır, böyle kalsın. Bu arada anakartınız ne? PBO iki kısımda bulunuyor.
Çoklu çekirdek puanım 10043 çıktı
Tek çekirdek testi devam ediyor. Voltaj 1.344V -1.312V gidip geliyor. Sanırım voltaj değerini kısamadık mı acaba :(
10 dakikalık test sonuçları bunlar.

Anakartım Asus Tuf Gaming B550M-Plus
AiTweaker bölümünden yaptım ayarları

Çoklu çekirdek puanım 10043 çıktı
Tek çekirdek testi devam ediyor. Voltaj 1.344V -1.312V gidip geliyor. Sanırım voltaj değerini kısamadık mı acaba :(
10 dakikalık test sonuçları bunlar.

Anakartım ASUS TUF Gaming B550M-Plus
AiTweaker bölümünden yaptım ayarları
Tekli çekirdekte daha fazla voltaj çekmesi normal. PBO ayarını AI Tweaker değil Advanced/ AMD Overclocking bölümünden yapın. Curve ayarı da orada zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı