Corsair Vengeance RGB Pro 32gb (2x16gb) DDR3600 MHz
Ekran kartı
ASUS Dual Radeon™ RX 6600 8GB
Anakart
MSI B550-A Pro AM4 DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Merhaba, yeni aldığım sıfır kutulu AMD Ryzen 5 5600X işlemcim boşta çalışırken 40 derece civarında iken Valorant gibi bir oyun oynarken sıcaklık 80-83 derece arasına çıkıyor. İşlemcinin üzerinde stok soğutucu bulunuyor ve kasanın içinde toplam 7 adet fan bulunmaktadır. Ancak bu sıcaklık değerleri normal mi yoksa işlemcide bir sorun mu var? Bilgisi olan birisi yardımcı olabilirse sevinirim.
Stok fan ile normal değerler. Valorant zaten işlemciye abanan bir oyun. 85 üstüne çıkmadığı sürece korkmana gerek yok. Ama yaza doğru bir soğutucu alman şart.
Sistem stok fan ile çalışıyorsa o değerler normal ya kaliteli bir kule tipi soğutma ya da bir sıvı sogutma sart mutemelen sisteminin değeri şu an 30 k vardır 2 3 kdan kaçmamalıydın bence.
Sistem stok fan ile çalışıyorsa o değerler normal ya kaliteli bir kule tipi soğutma ya da bir sıvı sogutma sart mutemelen sisteminin değeri şu an 30 k vardır 2 3 kdan kaçmamalıydın bence.
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Ben bunu kullanıyorum 7600 de Max 67 derece görüyorum ama daha ucuz soğutucular da işini görecektir. Zaten sistemi yeni almışsın şu an için işlemci değiştirmezsin muhtemelen. Arkadaşın attığı tarz bir ürün alabilirsin