AMD Ryzen 5 5600X vs. Intel Core i7-10700K/KF

Ben eski bir AMD mağduru olarak, AMD'nin etiketini görünce kafamı çeviriyordum.

Yakınlarda bir kasa toparlamaya kalktım. Benzer performanslı Intel ve AMD arasında en az 2000 TL fiyat farkı oluşuyor. 2000 Lira'ya tüm tükürdüklerimi yalayıp AMD toparladım.

Hangi modeller o performansı aynı olan 2 model?
Tabii ki ola bilir kardeşim. Sonuçta önemli olan verdiyin para karşılığında aldığın performans. Burda konu 5600x ve 10700k. 5600x diğer 6 corelar fiyatına benzer olsaydı ve ya 10700k yüksek fiyata dahip olsaydı, sahip olmama rağmen önermezdim

Güzel bir konuya değinmişsiniz. AMD'nin APU hariç hiçbir işlemcisinde İGPU olmamasına rağmen işlemcilerini KF modelleri yerine K modelleri ile kıyaslıyor. AMD fanları da aynı şeyi yapıyor. 10700KF fiyat olarak 5800X'e göre çok daha mantıklı bir işlemci.

Macaristan'dan işlemci alan arkadaşınız işlemcinin kutusunu boşuna atmış.
Şunu lütfen öğrenin artık, gümrükten uyuşturucu geçirir gibi işlemci geçirmenize gerek yok.

Yolcu beraberinde gelen ürünlerden gümrük vergisi alınmaz. İster 2. el olsun ister sıfır fark etmiyor.
5950X tek çekirdekte 1. sırada, oyun için üretilip üretilmemesi herhangi bir anlam ifade etmiyor bu durumda. Processor Benchmarks - Geekbench Browser

Son düzenleme:
Macarıstana hiç gitmedim, bilmiyorum o yüzden. Sadece almasını söyledim o kadar. Aslında o yazdığım konuya ekleyeceğim çok şey var. Ancak kendim test yapmaya karar verdim. Ancak ne yazıkki elimde hiç zen 3 yok. Bende değil Azerbaycanda bile yok. Giriniz bakınız. Her ay ürün sipariş etdiğim için artık vergi dayadı ağzına kadar. En monitöre kargo/vergi 700 tl verdim
Bir tek şu ilan mevcut. Oda bura parasıyla neredeyse 10850K-a denk

Dosya Ekleri

• F091C823-04CE-4323-A6C5-96ED83E8BA83.png
    388,7 KB · Görüntüleme: 47
Sanırım Azerbaycan'da yaşıyorsunuz orayı bilmiyorum ama burada gümrükten yolcu beraberinde geçen ürünlerden gümrük vergisi alınmıyor tabii 100 tane işlemciyi yanınızda geçiremezsiniz ama 2-3 tane bile alabilirsiniz.

Avrupa Amazon'dan geçilen sparişlerde ise mesela amazon.de üründe önce %15 indirim yapılıyor (Almanya'daki KDV'nin bir kısmı düşüyor) sonra %20 gümrük vergisi uygulanıyor yani kargo hariç sitedeki fiyata denk geliyor.

Son düzenleme:

8100 liraya bana bir Intel sistem toparla. Ben sana kendi sistemimi atacağım. Sonra kıyas edersin.

8100 liraya bana bir Intel sistem toparla. Ben sana kendi sistemimi atacağım. Sonra kıyas edersin.
Güzel bir F/P sistem bulduysan ne güzel. Ben anlık fiyattakı ürünleri karşılaştırırım. Sen çok ucuza bulmuş, toplamış ola bilirsin

Güzel bir F/P sistem bulduysan ne güzel. Ben anlık fiyattakı ürünleri karşılaştırırım. Sen çok ucuza bulmuş, toplamış olabilirsin.

Yok piyasa ortalaması fiyatına toparladım. Çok düşündüm tarttım aynı kalitede Intel ürünler 2000 lira fazla tutuyordu. Anakart, soğutucu ve k ibareli işlemci makası açıyor Ryzen'den.

Yok piyasa ortalaması fiyatına toparladım. Çok düşündüm tarttım aynı kalitede Intel ürünler 2000 lira fazla tutuyordu. Anakart, soğutucu ve k ibareli işlemci makası açıyor Ryzen'den.
Zen 2 kullanmışsınız büyük ihtimal. Ben hala Zen 2-i Zen 3-ten daha başarılı buluyorum. Çünkü fiyatları mükemmel çıkmıştı. Örneğin 3700X 330 USD ile çıkarak ortalığı dağıttı. Hatta ben önce onu satın alacaktım. Ancak intel “ Cyber Monday “ da büyük indirim yaptı

10700k kullananlar memnun. 5600X kullananlar memnun. İkisine de sahip olamayanlar Intel çöp AMD çöp kavgası yapıyor. İronik. Bu işlemcileri alıp üzülen görmedim henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…