AMD Ryzen 7 3700X sistem tavsiyesi

ademayazz

Hectopat
Bir render sistemi toplamak istiyorum. Başlıktaki işlemci olmak zorunda 3DMax+corona render kullancam ekran kartı önemli değil 1050 Ti falan olur. RAM 32 GB istiyorum 2x16 şeklinde 1TB harddisk, 240GB SSD sistemden fazla anlamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Bir de uygun bir 24INç monitör tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba

Renderda ekran kartı çok önemli.
Bence 1050Ti olmaz.

Benim tavsiyem;

AMD 3700x (Mümkünse 3900X)
Msi RTX2060 mümkünse 2070
16x2 DDR2 3000 yada üstü ram
X570 Anakart
M.2 ssd
8+8 pin (anakart için) özelliği olan 700w power yada üstü
Cooler Master H200 kasa yada onun gibi geniş

Buradaki bazı özellikler ihtiyaca göre arttırılabilir ama düşürülmemeli bence..

Örnek bu sisteme girip rami 2 adet yapıyorsun. İşlemciyide 3900x yapıyorsun. Tamamdır (tabi elinde 3700x yoksa)

Son düzenleme:
Merhaba

Renderda ekran kartı çok önemli.
Bence 1050Ti olmaz.

Benim tavsiyem;

AMD 3700x (Mümkünse 3900X)
Msi RTX2060 mümkünse 2070
16x2 DDR2 3000 yada üstü ram
X570 Anakart
M.2 ssd
8+8 pin (anakart için) özelliği olan 700w power yada üstü
Cooler Master H200 kasa yada onun gibi geniş

Buradaki bazı özellikler ihtiyaca göre arttırılabilir ama düşürülmemeli bence..

Örnek bu sisteme girip rami 2 adet yapıyorsun. İşlemciyide 3900x yapıyorsun. Tamamdır (tabi elinde 3700x yoksa)
Arkadaşın dediği Corona ve 3Ds Max programında GPU nasıl önemli açıklar mısın? Corona kendi siteside sadece CPU tabanlı render yapıldığını ve görüntü almak için normal bir ekran kartı takılmasını yeterli görmüş aynı şekilde 3Ds MAX'de GPU ve CPU render olarak iki ayrı şekilde çalıştırılıyor. Hybrid şekilde çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar çok teşekkür ederim 2 önerdiginiz sistemde çok güzel sadece ekran kartı dediğim gibi corona sadece modelleme yaparken lazım biraz daha ekran kartını düşürme şansımız varmı?

arkadaşlar çok teşekkür ederim 2 önerdiginiz sistemde çok güzel sadece ekran kartı dediğim gibi corona sadece modelleme yaparken lazım biraz daha ekran kartını düşürme şansımız varmı?

Bu sistem değişikliğe açık. Dilerseniz sağ bölümden ekran kartını düşürüp, işlemciyi arttırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar.

Merhaba,
Corona Render için Kesinlikle ekran kartı önemli değildir. 3 boyutlu nesnelerin Resimlere yada videolara dönüştürülmesi için İşlemci kullanılır yada İşlemci+Ekran Kartı İşlemcisi kullanılır. Fakat burada Ekran kartı olmasada sadece İşlemci ile Render işlemi yapılabilir. Corona nın sitesinde de dediğin gibi eknran kartı önemli değil yazar. Aynı şekilde Vray yazılımda da Ekran kartı mühim değildir.
3Ds Max | Corona | Vray Eğitmeni: Emre KARACA

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı