AMD Ryzen 7 3800X Boşta 40-60 Derece

Xaxvo

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
IT Personeli
Profil Kapağı
1524839735
Bugün sipariş verdiğim AMD Ryzen 7 3800X'i bilgisayara taktım. Çalıştırdım fakat işlemci boşta iken 40-60 derece arasında gidip geliyor 40'ın altına hiç düşmüyor. İşlemci frekanslarına baktığımda 4.3-4.5 gibi hızlarda çalışıyor. Önceki kullandığım işlemci AMD Ryzen 5 2600'dü ve işlemci boşta 30-40 derece gibi değerlerde çalışıyordu. Sıvı soğutma olarak Cooler Master Masterliquid ML120L kullanıyorum. Anakartım ASUS Rog Strix B450-F Gaming BIOS son sürümüne güncellendi. Sizin fikirleriniz nelerdir? Sizce bu değerler normal midir?

Son düzenleme:
Bende de aynı işlemci var. Hiçbir işlemci gerçekte boştayken o frekanslarda çalışmaz.
Gerçek frekansı (effective) Hwinfo64 veya Ryzen Master ı indirerek öğrenebilirsiniz. Benimki 35-45 arası çalışıyor boşta hemde 300W lık sıvı soğutmayla. Ama bende auto overclock ve nihai performans açık. Güç planını dengeli yapman boş derecelerini düşürecektir.

Bana hiç normal gelmedi, işlemcinin testlerinde oyunlarda 60 civarında gezindiğini görmüştüm. Bence macunu, montajı vs. kontrol et.

Wraith Prism ile 2700X işlemcim boşta 35-45 arası çalışıyor. Core boost ve PBO açık. Kasa hava sirkülasyonunuzu kontrol edin, masaüstünde fazla güç çekip ısınmaması için de Güç Tasarrufu moduna alabilirsiniz güç seçeneklerinden.

MSI Afterburner ile oyundayken 45-65 derece arası görünüyor. NZXT'nin yazılımında boştayken 40-60 derece gösteriyor. Anlaşılan o ki NZXT'nin yazılımı yanlış gösteriyor.

Peki bakıyorum.
JVJ46W.jpg

Durum bu. Soğutucuyu kontrol ettim sabit, işlemci sabit. Kasa NZXT H500i.

Son düzenleme:
Bana hiç normal gelmedi, işlemcinin testlerinde oyunlarda 60 civarında gezindiğini görmüştüm. Bence macunu, montajı vs. kontrol et.
Benimki de boşta 35-45 arası oyunda 55-60 arasında geziyor bu aslında ne kadar agresif bir fan profiliniz olduğuna da bağlı sessiz profillerde boştayken yüksek yükteyken düşük sıcaklıklar görülebilir.

Benimki de boşta 35-45 arası oyunda 55-60 arasında geziyor bu aslında ne kadar agresif bir fan profiliniz olduğuna da bağlı sessiz profillerde boştayken yüksek yükteyken düşük sıcaklıklar görülebilir.
Dediklerinizin hepsini yaptım BIOS'tan fanları turbo moda çektim ama sonuç yine hala aynı. Boştayken ısı sabit değil çıkıp çıkıp iniyor. Bir bakıyorum 42 derece bir bakıyorum 55 derece bir bakıyorum 60 derece sonra tekrar 40 dereceye düşüyor. İşlemciyi takarken de sorun olmadı iyice oturduğundan emin oldum. Soğutucu sabit gram oynamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı