AMD Ryzen 7 5800X Sistemi PCI-e 4.0'a Güncelleme Önerisi

EXPO kullanabiliyorum. SE-214 XT ile kullanıyorum gayet iyi değerler veriyor.

SE-224 XTS var bende 5600 da bile stok fandan hallice. Kışın Idle 48-50, testlerde 80-85 dereceyi görüyor. İkinci fanı taktım bana mısın demedi. Montajla ilgili sorun yok, sıkıştırma ile ilgili sorun yok, ürün defolu değil gönyeye soktuk taban gayet düz. Bir de 220watt TDP yazmışlar bence hiç alakası yok. Siyah bir model bendeki, siyah oksit değil direk boyamışlar acaba boyalı olduğu için mi ısı atamıyor? Temmuz ayında 1300 liraya aldığım fan tamamen zarar satıyorum alan yok.

Bir hafta falan oluyor 1500TL'ye Peerless Assassin aldım AIDA64 Prime95 Cinebench24 şu an 60 dereceyi geçmiyor Idle 33 dereceye düştü.

EXPO için farklı bir ayar yaptınız mı? EXPO açtığınız için boot süresi uzadı mı?
RAM'ler anakartın destek listesinde var mı?

Şu sıralar 7800x3D için bir anakart bakıyoruz çıktığında 8700G'ye geçme ihtimalide var, EXPO korkutuyor. Birkaç arkadaş mecburen 4800Hz de kullanıyor RAM'leri ya POS gelmiyor ya Windows mavi ekran veriyor. Aldığımız RAM'ler hem XMP hem EXPO destekli sözüm ona.

Başka arkadaşın ASUS anakartı RAM'leri yaktı hem de 2 defa. Önce RAM bozuktur dedik değiştiler ikinci defa olunca anlaşıldı.

Anakart konusunda aşırı kararsız kaldık.

SE-224 XTS var bende 5600 da bile stok fandan hallice. Kışın idle 48-50, testlerde 80-85 dereceyi görüyor. İkinci fanı taktım bana mısın demedi. Montajla ilgili sorun yok, sıkıştırma ile ilgili sorun yok, ürün defolu değil gönyeye soktuk taban gayet düz. Bir de 220watt TDP yazmışlar bence hiç alakası yok. Siyah bir model bendeki, siyah oksit değil direk boyamışlar acaba boyalı olduğu için mi ısı atamıyor? Temmuz ayında 1300 liraya aldığım fan tamamen zarar satıyorum alan yok.

Bir hafta falan oluyor 1500TL'ye peerless Assassin aldım AIDA64 Prime95 Cinebench24 şu an 60 dereceyi geçmiyor idle 33 dereceye düştü.

EXPO için farklı bir ayar yaptınız mı? EXPO açtığınız için boot süresi uzadı mı?
RAM'ler anakartın destek listesinde var mı?

Şu sıralar 7800x3D için bir anakart bakıyoruz çıktığında 8700G'ye geçme ihtimalide var, EXPO korkutuyor. Birkaç arkadaş mecburen 4800Hz de kullanıyor RAM'leri ya POS gelmiyor ya Windows mavi ekran veriyor. Aldığımız RAM'ler hem XMP hem EXPO destekli sözüm ona.

Başka arkadaşın ASUS anakartı RAM'leri yaktı hem de 2 defa. Önce RAM bozuktur dedik değiştiler ikinci defa olunca anlaşıldı.

Anakart konusunda aşırı kararsız kaldık.

Allah Allah çok ilginç, daha kötü modeli 7500F te kullanıyorum ekstra PBO açık 5250 MHz çalışıyor R23 testinde 75'i görmüyor. Kesinlikle senin soğutucuda bir arıza var borularda göremediğin bir yerde olsa gerek.
EXPO açtığımda boot süresi uzadı şu an son BIOS zamanı 36.6 saniye gözüküyor. Herhangi bir ayar yapmadım sadece EXPO açtım 6000 30 olarak çalışmaya başladı.
RAM'lerin uyumluluğunu kontrol bile etmemiştim şimdi baktım ve evet listede var.
MSI B650 Gaming Plus bakılabilir benim aldığımdan daha kaliteli versiyonu.
Teknoloji işi biraz şans işi ama sizin olaylar biraz fazla şanssız olmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı