AMD Ryzen 7 7800x3D işlemci için anakart ve RAM tavsiyesi

SorunsuzKafa34

Yoctopat
Merhaba dostlar, kendime Ryzen 7 7800x3D işlemci aldım fakat uyumlu olması adına hangi anakart ve RAM'i almam gerekiyor bilemedim. Kullandığım ekran kartı ASUS TUF RTX 3080 v2...anakartı ASUS marka olmasını istiyorum ve RAM'lerinde CL30 MHz olarak 32 GB yapmak istiyorum. Sizden ricam bana verimli çalışabilecek ASUS marka anakart ve RAM önerir misinz. Benim akoımda bir anakart var fakat bilemedim 6400 MHz destekliyor iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Anakart için bütçem 10 bin civarı.

Kullandığım soğutucu: corsair h150 rgb 360 mm
Kasam :Gametech Prime V2 Tuş Kontrollü Rgb Fan Gaming Bilgisayar Kasası (7 x 120 Mm) Fiyatları ve Özellikleri

Almayı düşündüğüm anakart :

Anakart: Asus ROG Strix B650-A Gaming WIFI AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri

RAM: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance DDR5 6400 MHz CL3240 Ram - CMH32GX5M2B6400C32 Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Son düzenleme:
İlk olarak 3080 yerine daha güçlü bir GPU alın. Ryzen 7 78000x3d daha iyi bir işlemci hak ediyor. İkincisi, anakartın buradaki herşeyle uyumlu ve RAM' de gayet iyi. Asıl sorun kasanızın Mid-ATX yada ATX modellerini destekleyen bir kasa olması lazım. Son olarak, 10.000 lira bütçe anakarta neden anakarta gidiyor? AM5 Soket bu anakartı asıl pahalı yapan şey ve AM5'e sonraki yaklaşık 6 yıl ihtiyacınız olmaz. O yüzden anakart bütçenizden kısın, bir kaç bin lira ekran kartına ekleyin ve ekran kartınızı 1440p oyunları oynatabilicek bir ekran kartı olarak seçin. Mesela 4070 SUPER, 7800 XT alabilirsiniz.

İlk olarak 3080 yerine daha güçlü bir GPU alın. Ryzen 7 78000x3d daha iyi bir işlemci hak ediyor. İkincisi, anakartın buradaki herşeyle uyumlu ve RAM' de gayet iyi. Asıl sorun kasanızın Mid-ATX yada ATX modellerini destekleyen bir kasa olması lazım. Son olarak, 10.000 lira bütçe anakarta neden anakarta gidiyor? AM5 Soket bu anakartı asıl pahalı yapan şey ve AM5'e sonraki yaklaşık 6 yıl ihtiyacınız olmaz. O yüzden anakart bütçenizden kısın, bir kaç bin lira ekran kartına ekleyin ve ekran kartınızı 1440p oyunları oynatabilicek bir ekran kartı olarak seçin. Mesela 4070 SUPER, 7800 XT alabilirsiniz.
kasam bu :Gametech Prime V2 Tuş Kontrollü Rgb Fan Gaming Bilgisayar Kasası (7 x 120 Mm) Fiyatları ve Özellikleri

şuanki anakartım. Msi b450 m mortar max

sizib bana önrebileceğiniz anakart varsa çok sevinirim

kasam bu :Gametech Prime V2 Tuş Kontrollü Rgb Fan Gaming Bilgisayar Kasası (7 x 120 Mm) Fiyatları ve Özellikleri

şuanki anakartım. Msi b450 m mortar max

sizib bana önrebileceğiniz anakart varsa çok sevinirim
Kasanızın hangi tip olduğu yazmıyor ama ATX gibi görünüyor. O yüzden bu anakart iyidir. Geri kalan para 5.400 ekran kartınızı satın, 20.400 TL' nin üzerine 1000TL ekleyip bunu alın. Bunları bilgisayarcıya taktırın ve her oyunu 1440p En yüksek ayarlarda oynayabilen, en az 5-6 yıl dayanabilecek , gelecekteki oyunların hepsini kaldırabilecek çok iyi bir Bilgisayarınız oldu.

Kasam bu:Gametech Prime V2 Tuş Kontrollü Rgb Fan Gaming Bilgisayar Kasası (7 x 120 Mm) Fiyatları ve Özellikleri

Şu anki anakartım. MSI B450 m Mortar Max.

Sizib bana önrebileceğiniz anakart varsa çok sevinirim.

Kasanız mini ITX ve ATX destekliyor.
RAM'de RGB şart değilse.
RGB isterseniz.
Ekran kartı bütçe yeterse.
Bütçe yetmezse yetmezse.
RAM'de 6000MHz üstüne çıkmanızı tavsiye etmem 7800x3D bellek kontrolcüsü kötü olduğu için sorun yaşabilirsiniz.
Anakartta uçup kaçmanıza gerek yok. Attığım anakart 15 fazlı, 4 bellek slotlu, 2 M.2, 2 PCI-e 4.0 X16, BIOS flashback ve pasif M.2-VRAM soğutması desteği bulunuyor. Bu işlemci için fazla fazla yeter onun yerine ekran kartınızı yükseltmek daha iyi olacaktır.

Kasanızın hangi tip olduğu yazmıyor ama ATX gibi görünüyor. O yüzden bu anakart iyidir. Geri kalan para 5.400 ekran kartınızı satın, 20.400 TL'nin üzerine 1000TL ekleyip bunu alın. Bunları bilgisayarcıya taktırın ve her oyunu 1440p en yüksek ayarlarda oynayabilen, en az 5-6 yıl dayanabilecek, gelecekteki oyunların hepsini kaldırabilecek çok iyi bir bilgisayarınız oldu.

O paraya 7900GRE varken düz 4070 alınması mantıklı değil. 4070 super olsa neysede düz 4070 çok zayıf kalıyor.

Son düzenleme:
Kasanız mini ITX ve ATX destekliyor.
RAM'de RGB şart değilse.
RGB isterseniz.
Ekran kartı bütçe yeterse.
Bütçe yetmezse yetmezse.
RAM'de 6000MHz üstüne çıkmanızı tavsiye etmem 7800x3D bellek kontrolcüsü kötü olduğu için sorun yaşabilirsiniz.
Anakartta uçup kaçmanıza gerek yok. Attığım anakart 15 fazlı, 4 bellek slotlu, 2 M.2, 2 PCI-e 4.0 X16, BIOS flashback ve pasif M.2-VRAM soğutması desteği bulunuyor. Bu işlemci için fazla fazla yeter onun yerine ekran kartınızı yükseltmek daha iyi olacaktır.

O paraya 7900GRE varken düz 4070 alınması mantıklı değil. 4070 super olsa neysede düz 4070 çok zayıf kalıyor.
"Çok" zayıf kalmıyor. Ayrıca her oyunu 1440p' de oynatıcak kapasitesi var. Daha ne gerek var? Herkesin aşırı iyi sitemi olmasını beklemeyin.

"Çok" zayıf kalmıyor. Ayrıca her oyunu 1440P'de oynatacak kapasitesi var. Daha ne gerek var? Herkesin aşırı iyi sitemi olmasını beklemeyin.

Aynı fiyatta %20 daha fazla performans veriyorsa çok zayıf kalıyor demektir.

Desktop Screenshot 2024.08.03 - 01.08.03.23.png

@pawEn Hocam birde siz öneri yapar mısınz?

Son düzenleme:
Hangi karttan bahsediyorsunuz? RX 7900 GRE ise ben adama Ray Tracing, DLSS, FG gibi özellikler için 4070 önerdim. O kadar aptal değilim.

Aptalsınız diye bir şey ima etmedim dostum. %5-10 fark olsa NVIDIA yüksek bütçede tercih etmek daha mantıklı oluyor. Performans farkı fazla olduğu için dedim. Saygı duyarım.🫡

Technopat Haberler

Geri
Yukarı