AMD Ryzen 7 9700X vs AMD Ryzen 7 7800x3D

Meehssi

Zeptopat
Daha fazla  
2 işlemci arasında çok fazla kararsız kaldım. Ekran kartım 5070 Ti GameRock. Parça parça topluyorum sistemi. İşlemci olarak bu 2'si arasında kaldım. Fiyatları neredeyse aynı. 1-2K arası 9700X daha uygun. Oyunları genel olarak 2K çözünürlükte oynamayı düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

2 işlemci arasında çok fazla kararsız kaldım. Ekran kartım 5070 Ti GameRock. Parça parça topluyorum sistemi. İşlemci olarak bu 2'si arasında kaldım. Fiyatları neredeyse aynı. 1-2K arası 9700X daha uygun. Oyunları genel olarak 2K çözünürlükte oynamayı düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Tam şimdi aynı konuyu açtım. :)

Aralarındaki fiyat farkı neredeyse bin lira olduğu için net 7800x3D, hem daha az ısınıyor 9700X'e göre.

7800x3D'nin tdp değeri ve önbelleği daha yüksek. Ben de bu işlemciyi kullanıyorum ve performansından memnunum tam karar verebilmek için youtube'dan test videolarına bakabilirsin. Oyunlarda 60 derecenin üstüne çıkmıyor. 360mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. 9700x için muhtemelen 240 ve 280mm sıvı soğutma yeterli olur. Ama dediğim gibi test videolarına bak. Kafada daha da netleştirirsin.

7800x3D'nin TDP değeri ve önbelleği daha yüksek. Ben de bu işlemciyi kullanıyorum ve performansından memnunum tam karar verebilmek için YouTube'dan test videolarına bakabilirsin. Oyunlarda 60 derecenin üstüne çıkmıyor. 360mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. 9700X için muhtemelen 240 ve 280mm sıvı soğutma yeterli olur. Ama dediğim gibi test videolarına bak. Kafada daha da netleştirirsin.

Baktım çok fazla FPS farkı yok yani FPS oyunlarında 50FPS falan fark var sıcaklığı biraz korkutuyor beni Adana da oturduğum için.

Aralarında sadece 1 yıl var. Oyun odaklı bir işlemci arıyorsan 3D V-Cache çok önemli. Günümüzde çok fazla fps farkı olmasa bile yeni çıkacak oyunlarda çok önemli bir rol üstlenebilir. Teknolojiye bakman daha mantıklı derim ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı