AMD Ryzen 7 9800X3D Tray alınır mı?

Bahsettiğiniz konuda haklı olabilirsiniz çok bilgim yok açıkçası. Başta da dediğim gibi benim bir sonraki yükseltmem belki de AM7’yi bulacak. O zamana kadar beni idare edebilsin diye tercihim bu yönde oldu açıkçası.

Tam olarak dediğimi yapıp kağıt üzerinden yok yüzde şu kadar yok yüzde bu kadar diye paylaşmışsınız. Alın, kanlı canlı olarak gerçek bir deneyim esnasındaki performans farkı ortada. Suçlu olan işlemci mi? Hayır. Oyunlar kötü optimize ediliyor, upscaling vs. kullanılıyor ve ortaya bu sonuç çıkıyor. 65 FPS ile 85 FPS arasındaki deneyim farkını burada söylememe gerek yoktur herhalde ha? Diğer yandan sizin mantığınızı uygularsak; aradaki paraya değmez işlemciyi düşür, aradaki paraya değmez 5080 alma 5070 Ti al, aradaki paraya değmez CL30 RAM alma CL40 al. Geriye ne kaldı? FPS kalmadığı kesin .

Evet performans farkı var, olmasa zaten neden üretilsin. Bu performans farkı 6-7 bin TL değil sadece. Bizim anlattığımız tam olarak bu. Bütçe darsa ve kalan bileşenlerin genel kalitesi düşük kalacaksa, bu parayı vermenin hiçbir anlamı yok.

Performans farkının kaynağı işlemci değil, işlemcilerin ekran kartı kullanımı. İstisna bir örnek sunmuşsunuz. 7800x3D %57 kullanabiliyor ekran kartını, 9800x3D ise %77 tüm FPS farkını bu açıklıyor. Ultra RT açık olduğu için durum böyle RT işlemciyi yok ediyor. Söylediğiniz son hususa gelirsek CL30 alma CL28 al. Arkadaşlarla konuşulan araba mantığı gibi bütçe 500 bindir bir bakmışsınız, üstüne 200 koy şunu al diye diye sarı sitede Mustang bakıyorken görürsünüz kendinizi. Arkadaş 4K ya giriş yapacak ve 4K özelinde sınır genelde GPU. Test yüksek ihtimal 5090 ile yapılmış. Arkadaş 5080 kullanacağı için böyle bir durumla karşı karşıya kalmaz. Her iki işlemci de çoğu durumda ekran kartını aynı oranda besler.%3-4 farklar nadiren görülür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4070 Ti-s ekran kartında test etmiş bu arkadaş. 4K özelinde Hogwarts Legacy oyununda, iki işlemci arasında 3FPS fark var. 2K çözünürlükte 15FPS fark var ve farkın kaynağı yine GPU kullanımı. 9800x3D %13 daha iyi besleyebiliyor GPU'yu. Kısacası 4K özelinde iki işlemci arasında, 5090 kullanılmayacaksa, böyle bir fark görmek çok zor. 5080 ile 5090'ın güç farkını paylaşmama gerek yok sanırım.

1-) İstisnai bir örnek sunmadım, aksine üç videoluk bir serinin yalnızca bir karesinin görüntüsünü attım.
2-) Ultra RT açık da bilmem ne de, ee ne olacaktı ya dostum? 5070Ti, 5080 alıp Ray Tracing kapalı mı oynayacaktım oyunu? Tabii ki Ray Tracing'i de varsa Path Tracing'i de açacağım ve DLSS teknolojisinden faydalanacağım. Bu kartı alan HERKES zaten bunu yapacak.
3-) Önceki yorumumda özellikle belirtmiş olmama rağmen yine aynı hataya düşüyorsun ve bana gerçek kullanımla alakası olmayan bir benchmark kesiti gösteriyorsun. Bu ekran kartlarına sahip hiç kimse 50 FPS'e tamam olmaz. HERKES ama HERKES upscaling teknolojilerinden faydalanır, Ray Tracing'i açar. Ve sonuç olarak yine aradaki fark parasına değecek noktalara ulaşır. Kaldı ki geleceğe dönük olarak daha iyi olmasını saymıyorum bile.
4-) 5070Ti veya 5080 gibi bir kart alan hiç kimse "Ben optimize olmayan oyunları oynamayacağım." demeyecek, zira bu AAA oyunların yarısını oynamamak anlamına gelir. O kart alındıysa sevmediğin türdeki oyunlara bile şans verirsin AAA olduğu sürece. Genel sahip olunan bu yanlış kanının neden ve ne kadar yanlış olduğunu bu üç videoluk seri açıklıyor. 9800x3D varken 7800x3D almak kocaman bir yanlıştır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…