AMD Ryzen 7 9800X3D Tray alınır mı?

Hocam bugün peçete alsanız yarına göre kar etmiş olursunuz. 9800x3D mükemmel bir işlemcidir. Hatta şöyle söyleyeyim, 9950x3D bile oyunlarda 9800x3D gibi davranmaya çalışıyor. İş sektörü ile ilgilenmiyor, yayın yapmıyor, sadece oyun oynuyorsanız alın geçin. Anakartı kaça aldığınızı bilmiyorum lakin çok abartı olmuş. Amazon'un içinden alışveriş yapmak en mantıklısı. Yaklaşık 1 aya yakın iade süresi imkanı, mükemmel müşteri hizmetleri, saygı ve önemli hissettirme anlamında hayatımda daha iyi bir firma görmedim. Hakeza N11 de çok iyi. Hepsiburada hala mağara adamlarıyla ve kadınlarıyla çalışıyor. Amazon size her konuda alabileceğiniz en iyi hizmeti sağlar. Ürünü kendi satmasa bile. Bakın bana beleşe reklam yaptırdılar :D.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Anakartı 14 civarına aldım. Ben de alışverişlerimi genelde amazon üzerinden yapıyorum. Bazen de hepsiburada üzerinden. N11 konusunda çok bilgim yoktu açıkçası.

Bir fark göremiyorum açıkçası. 5080 kullanacağını göz önüne alırsak yüksek çözünürlükte oyunlar oynayacağını düşünebiliriz. Çözünürlük yükseldikçe de CPU değil GPU daha önemli olmaya başlıyor. Bu da x3d CPU performans kazanımını azaltıyor.
Evet haklı olabilirsiniz. Bu tercihle ileriye dönük bir yatırım yapmış olur muyuz peki? Çünkü benim düşüncem biraz da bu yönde. Önceki sistemimde bunu çokça düşündüm çünkü.

Evet haklı olabilirsiniz. Bu tercihle ileriye dönük bir yatırım yapmış olur muyuz peki? Çünkü benim düşüncem biraz da bu yönde. Önceki sistemimde bunu çokça düşündüm çünkü.
Açıkçası ileriye dönük yatırım için aradaki paraya yatırım yapıp gelecekte AM6'a geçiş için kullanman veya bilgisayarının diğer parçaları için kullanman daha mantıklı olur. 7800x3d yerine 9800x3d almanın gerçekten işine yarayacak olabilmesi için oyun dışında CPU ağırlıklı işlemler yapıyor olman veya sürekli CPU ağırlıklı simulatör oyunları gibi şeyler oynuyor olman gerekiyor. Bunları yapmıyorsan görebileceğin fark 6k fazla para vererek %2-4 arası bir fps olur.

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Anakartı 14 civarına aldım. Ben de alışverişlerimi genelde Amazon üzerinden yapıyorum. Bazen de Hepsiburada üzerinden. N11 konusunda çok bilgim yoktu açıkçası.

N11'siz sorun yaşadığınız zaman satıcıyı bildiğiniz dövüyor :D.GameGaraj'dan 7800x3D almıştım, ürün kargoda kaybolmuştu. GameGaraj müşteri hizmetleri ürün bulunduğunda gönderilecek dedi, kamera kayıtları falan izlenicekmiş. Bende N11'i aradım direkt ertesi gün yeni ürün sabahtan kargoya verilmişti. N11 müşteri ile çok ilgileniyor. Bende Gigabyte B650M Gaming X AX V2 vardı aşağı yukarı 6.5k ya almıştım. Ürün kargodan ikinci el geldi zaten aldığımda 1 stok vardı ve altında garanti notu vardı, iade etmek zorunda kaldım. O sıra Hepsiburada üzerinde kampanya vardı, X870 Tomahawk'ı kuponumla 10k ya peşin fiyatına 6 taksik aldım. Gigabyte'ı 2 gün kullandım bu arada hafta sonu olduğu için kargolayamazdım. Ve şu an diyorum keşke anakart alırken bu kadar abartmasaydım.

Hocam bence de 7800x3D daha mantıklı çünkü arkadaşın dediği gibi 7K vermeye değecek bir oyun performansı farkı yok. Bende 9800x3D düşünmüştüm, onun yerine 7800x3D alıp kalan tüm parayı anakarta gömdüm, AM5'in son X3D işlemcileri çıkınca ve gerçekten performans farkı olunca geçmeyi planlıyorum. Ha ama siz zaten her şeyi maksimum olsun diyerek almayı hedefliyorsanız, düşük kaliteli farklı bir bileşen olmayacaksa sistemde, bütçe sorunu da yoksa alabilirsiniz.

Açıkçası ileriye dönük yatırım için aradaki paraya yatırım yapıp gelecekte AM6'a geçiş için kullanman veya bilgisayarının diğer parçaları için kullanman daha mantıklı olur. 7800x3d yerine 9800x3d almanın gerçekten işine yarayacak olabilmesi için oyun dışında CPU ağırlıklı işlemler yapıyor olman veya sürekli CPU ağırlıklı simulatör oyunları gibi şeyler oynuyor olman gerekiyor. Bunları yapmıyorsan görebileceğin fark 6k fazla para vererek %2-4 arası bir fps olur.

N11'siz sorun yaşadığınız zaman satıcıyı bildiğiniz dövüyor :D.GameGaraj'dan 7800x3D almıştım, ürün kargoda kaybolmuştu. GameGaraj müşteri hizmetleri ürün bulunduğunda gönderilecek dedi, kamera kayıtları falan izlenicekmiş. Bende N11'i aradım direkt ertesi gün yeni ürün sabahtan kargoya verilmişti. N11 müşteri ile çok ilgileniyor. Bende Gigabyte B650M Gaming X AX V2 vardı aşağı yukarı 6.5k ya almıştım. Ürün kargodan ikinci el geldi zaten aldığımda 1 stok vardı ve altında garanti notu vardı, iade etmek zorunda kaldım. O sıra Hepsiburada üzerinde kampanya vardı, X870 Tomahawk'ı kuponumla 10k ya peşin fiyatına 6 taksik aldım. Gigabyte'ı 2 gün kullandım bu arada hafta sonu olduğu için kargolayamazdım. Ve şu an diyorum keşke anakart alırken bu kadar abartmasaydım.

Hocam bence de 7800x3D daha mantıklı çünkü arkadaşın dediği gibi 7K vermeye değecek bir oyun performansı farkı yok. Bende 9800x3D düşünmüştüm, onun yerine 7800x3D alıp kalan tüm parayı anakarta gömdüm, AM5'in son X3D işlemcileri çıkınca ve gerçekten performans farkı olunca geçmeyi planlıyorum. Ha ama siz zaten her şeyi maksimum olsun diyerek almayı hedefliyorsanız, düşük kaliteli farklı bir bileşen olmayacaksa sistemde, bütçe sorunu da yoksa alabilirsiniz.
N11’e bak sen bu bilgi benim çok işime yarar teşekkürler. Açıkçası Gigabyte’ın anakartlarının kalitesini bildiğim için son 1 yıl fiyatına baktığımda aşırı bir artış görmediğim ve mevcut fiyatından uygun olduğu için almak istedim. Başka bir sebebi yok yani :D

İşlemci konusunda haklı olabilirsiniz ancak benim bir sonraki yükseltmem uzun zaman alabilir bilgisayara daha fazla yatırım yapmam yakın-orta zamanda zor olabilir. Aslında şuanki sistem toplama fikrim de planladığım bir şey değildi biraz ani gelişti. Yine de 7800x3d al derseniz siparişimi iptal edebilirim.

İşlemci konusunda haklı olabilirsiniz ancak benim bir sonraki yükseltmem uzun zaman alabilir bilgisayara daha fazla yatırım yapmam yakın-orta zamanda zor olabilir. Aslında şuanki sistem toplama fikrim de planladığım bir şey değildi biraz ani gelişti. Yine de 7800x3d al derseniz siparişimi iptal edebilirim.
Bu kararı senin vermen gerekiyor. CPU ağırlıklı özellikle simulasyon oyunlarını devamlı oynuyor musun ya da CPU ağırlıklı işlemleri devamlı yapıyor musun, bu iki soruyu kendine sorman gerekiyor. Eğer hayırsa o parayı ekran kartı, ek depolama, ram veya monitöre ayırman daha mantıklı olabilir.

N11'e bak sen bu bilgi benim çok işime yarar teşekkürler. Açıkçası Gigabyte'ın anakartlarının kalitesini bildiğim için son 1 yıl fiyatına baktığımda aşırı bir artış görmediğim ve mevcut fiyatından uygun olduğu için almak istedim. Başka bir sebebi yok yani :D

İşlemci konusunda haklı olabilirsiniz ancak benim bir sonraki yükseltmem uzun zaman alabilir bilgisayara daha fazla yatırım yapmam yakın-orta zamanda zor olabilir. Aslında şu anki sistem toplama fikrim de planladığım bir şey değildi biraz ani gelişti. Yine de 7800x3D al derseniz siparişimi iptal edebilirim.

Yok hocam sipariş oluşturduysanız artık iptal ya da iade etmeyin. Direk AM6 geçme hedefiniz varsa, benim gibi yavaş yavaş PC'yi güncellemeyip tek seferde alan biriyseniz sizin için daha mantıklı. Şimdiden hayırlı olsun BIOS ayarlarını çok titizlikle yapın. Şahsen RAM timingler ile 2 hafta uğraştım ama buna değdi.

Bu kararı senin vermen gerekiyor. CPU ağırlıklı özellikle simulasyon oyunlarını devamlı oynuyor musun ya da CPU ağırlıklı işlemleri devamlı yapıyor musun, bu iki soruyu kendine sorman gerekiyor. Eğer hayırsa o parayı ekran kartı, ek depolama, ram veya monitöre ayırman daha mantıklı olabilir.
Açıkçası simülasyon oyunlarını çokça oynuyorum. ETS 2’dir, FS25’tir, F125’tir bunun gibi türevleri bir çok oyunda çok saatlerim var ve ilerde de oynayacağım aşikar. Onun dışında CPU ağırlıklı şuan yaptığım başka bir işlem yok ara sıra da fotoğraf ve video editi yapıyorum.

Amazon’da peşin fiyatına 6 taksit yaptığı için orayı tercih ettim. Amazonda satıcı tekrar dfs bilgisayara döndü alayım mı o zaman?

Edit: satıcı değiştirilebiliyormuş. Yok diye biliyordum 🤦🏻‍♂️
DFS Bilgisayar'dan sıkıntı yaşamazsınız hocam.

PTTavm'den almanızı tavsiye etmem. Platform sahte, çalıntı, ikinci el fakat sıfır gibi satılan ürünler ve satıcılarla dolu. Denetim diğerlerine göre çok aşağıda olmasını geçtim bir sorun yaşamanızda haklarınızı aramanız diğerlerine göre daha zor.
Satıcı güvenilir hocam, platform olmasa bile

Yok hocam sipariş oluşturduysanız artık iptal ya da iade etmeyin. Direk AM6 geçme hedefiniz varsa, benim gibi yavaş yavaş PC'yi güncellemeyip tek seferde alan biriyseniz sizin için daha mantıklı. Şimdiden hayırlı olsun BIOS ayarlarını çok titizlikle yapın. Şahsen RAM timingler ile 2 hafta uğraştım ama buna değdi.
Hocam ilk masaüstü bilgisayarımı (imzamda yer alan sistem) 2021’de hazır sistem olarak aldım. Stok hava soğutucu yerine sıvı soğutucu aldım. Ekstra ssd aldım ve kasa fanlarını değiştirdim. RAM değişimi de yaptım ama yurtdışından gelen arkadaşım sayesinde uyguna geldi diyebilirim. Onun dışında işlemci, ekran kartı değişimi yapmadım. O zamanlar alım gücü şuankine nazaran çok daha iyiydi. Kasa fanları ve ram’i değiştirmesem de olurdu. Aslında bir sonraki nesli düşünüyordum ama dediğim gibi ani gelişti bu iş yapılacaksa daha önceden yapılmalıydı. Şimdi ram ve gpu fiyatlarıyla boğuşmak durumundayım. Dediğim gibi bu sisteme yakın-orta zamanda güncelleme yapmayı düşünmüyorum. Mevcut sistemle bunun arasındaki farktan daha uzun bir süre alacağı neredeyse kesin gibi. O yüzden de ileriye dönük mantıklı ama üst seviye parçalar seçmeye çalışıyorum. Bu bağlamda ani bir karar verdiğim için şuan doğru bir yolda mıyım bilmiyorum.

DFS Bilgisayar'dan sıkıntı yaşamazsınız hocam.

Satıcı güvenilir hocam, platform olmasa bile
Yorumunuz için teşekkür ederim bu yorumlar içimi bayağı bir rahatlattı. Umarım süreç sonunda da şansım yaver gider ve sorunsuz bir alışveriş olur.

Hocam ilk masaüstü bilgisayarımı (imzamda yer alan sistem) 2021'de hazır sistem olarak aldım. Stok hava soğutucu yerine sıvı soğutucu aldım. Ekstra SSD aldım ve kasa fanlarını değiştirdim. RAM değişimi de yaptım ama yurt dışından gelen arkadaşım sayesinde uyguna geldi diyebilirim. Onun dışında işlemci, ekran kartı değişimi yapmadım. O zamanlar alım gücü şuankine nazaran çok daha iyiydi. Kasa fanları ve RAM'i değiştirmesem de olurdu. Aslında bir sonraki nesli düşünüyordum ama dediğim gibi ani gelişti bu iş yapılacaksa daha önceden yapılmalıydı. Şimdi RAM ve GPU fiyatlarıyla boğuşmak durumundayım. Dediğim gibi bu sisteme yakın-orta zamanda güncelleme yapmayı düşünmüyorum. Mevcut sistemle bunun arasındaki farktan daha uzun bir süre alacağı neredeyse kesin gibi. O yüzden de ileriye dönük mantıklı ama üst seviye parçalar seçmeye çalışıyorum. Bu bağlamda ani bir karar verdiğim için şu an doğru bir yolda mıyım bilmiyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim bu yorumlar içimi bayağı bir rahatlattı. Umarım süreç sonunda da şansım yaver gider ve sorunsuz bir alışveriş olur.

Hocam dediğim gibi bugün ne almaz iseniz bu ülkede yarın pişman olursunuz. Sizi borç batağına sürüklemediği sürece almayı planladığınız şeyleri aksatmayın. Dün 9060XT Pure modelinde bonus kartlara özel peşin fiyatına 10 taksit vardı. Benim 2. sistemim de var babam kullanıyor birlikte oyun oynuyoruz. Nitro+6650XT takılı o sistemde ve kart alınalı 3 sene oldu 1 kere bakım yaptım. Son 1 ayda siyah ekran ya da oyunlarda takılmalar yapmaya başladığı için biraz frekans kısıp halletmiştim. Lakin kartın önümüzdeki seneyi çıkartmayacağına eminim. Patlamasını beklersem ileride bütçem yetmeyebilir, peşin fiyatına 10 ay taksitle alamayabilirim diye satın aldım direkt. Çünkü ekran kartlarına da %10-20 zam bekleniyor önümüzde ki dönemde. Size de eğer 4K düşünmüyorsanız. 2K Ultra için kart satın alacaksanız ve iş sektörüyle uğraşmıyorsanız 9070XT öneririm tam bir F/P kralı. AMD istemiyorsanız aynı şekilde 5070 Ti öneririm. 5080 bana nedense aşırı absürt pahalı geliyor. Sanki 53-54K normal fiyatı gibi hissettiriyor. 4K düşünüyorsanız 5080 mecbur gibi ama 2K için dediklerimi bir düşünün derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı