AMD Ryzen 7 9800X3D Tray alınır mı?

Hocam dediğim gibi bugün ne almaz iseniz bu ülkede yarın pişman olursunuz. Sizi borç batağına sürüklemediği sürece almayı planladığınız şeyleri aksatmayın. Dün 9060XT Pure modelinde bonus kartlara özel peşin fiyatına 10 taksit vardı. Benim 2. sistemim de var babam kullanıyor birlikte oyun oynuyoruz. Nitro+6650XT takılı o sistemde ve kart alınalı 3 sene oldu 1 kere bakım yaptım. Son 1 ayda siyah ekran ya da oyunlarda takılmalar yapmaya başladığı için biraz frekans kısıp halletmiştim. Lakin kartın önümüzdeki seneyi çıkartmayacağına eminim. Patlamasını beklersem ileride bütçem yetmeyebilir, peşin fiyatına 10 ay taksitle alamayabilirim diye satın aldım direkt. Çünkü ekran kartlarına da %10-20 zam bekleniyor önümüzde ki dönemde. Size de eğer 4K düşünmüyorsanız. 2K Ultra için kart satın alacaksanız ve iş sektörüyle uğraşmıyorsanız 9070XT öneririm tam bir F/P kralı. AMD istemiyorsanız aynı şekilde 5070 Ti öneririm. 5080 bana nedense aşırı absürt pahalı geliyor. Sanki 53-54K normal fiyatı gibi hissettiriyor. 4K düşünüyorsanız 5080 mecbur gibi ama 2K için dediklerimi bir düşünün derim.
Kartı dibine kadar kullanmışsınız resmen. :) Alım ile ilgili dediğinize kesinlikle katılıyorum. Mevcutta 2K kullanıyorum. Tekrar 2K’da kalırsam bu kadar masraf yapıp dişe değer yükseltme elde edemeyeceğimi ve tatminsizlik yaşayabileceğimi düşündüğüm için 4K tarafına yoğunlaştım diyebilirim.

Kartı dibine kadar kullanmışsınız resmen. :) alım ile ilgili dediğinize kesinlikle katılıyorum. Mevcutta 2K kullanıyorum. Tekrar 2K'da kalırsam bu kadar masraf yapıp dişe değer yükseltme elde edemeyeceğimi ve tatminsizlik yaşayabileceğimi düşündüğüm için 4K tarafına yoğunlaştım diyebilirim.

O zaman 5080 zorunlu gibi. Hatta bu Nitro+ 6650XT tek fanla çalıştı 1.5 seneye yakın. Elleşmedim ben sıcaklık sorunu olmuyor diye. 6 7 ay önce AliExpress'ten fan alıp montajladım 800 lira masrafı olmuştu. Kendim 6700XT kullanıyordum,Doom the Dark ages sistem gereksinimlerinde en az 6800 XT yazınca mecburi kart değiştirip RX9070'e geçtim.

O zaman 5080 zorunlu gibi. Hatta bu Nitro+ 6650XT tek fanla çalıştı 1.5 seneye yakın. Elleşmedim ben sıcaklık sorunu olmuyor diye. 6 7 ay önce AliExpress'ten fan alıp montajladım 800 lira masrafı olmuştu. Kendim 6700XT kullanıyordum,Doom the Dark ages sistem gereksinimlerinde en az 6800 XT yazınca mecburi kart değiştirip RX9070'e geçtim.
Keşke 50xx super kartlar şuan çıkmış olsaydı en azından vram’den dolayı verdiğimiz paranın hakkını almış olurduk. Açıkçası bu seriyi bekleyecektim ama çip krizi ve zam muhabbetleri yüzünden bunu gerçekleştirmek bayağı riskli bir hareket olur. AMD tarafını çok bilmiyorum sanırım NVIDIA tarafında kalmayı tercih edeceğim. Bu ay sonuna kadar sistemi tamamlamam şart gibi. Umarım güzel bir kaç fırsat daha bulabilirim. Bende de öyle bir şans var ki 2026’da kesin çip sorununu çözerler 🤦🏻‍♂️ 😂

Keşke 50xx super kartlar şu an çıkmış olsaydı en azından VRAM'den dolayı verdiğimiz paranın hakkını almış olurduk. Açıkçası bu seriyi bekleyecektim ama çip krizi ve zam muhabbetleri yüzünden bunu gerçekleştirmek bayağı riskli bir hareket olur. AMD tarafını çok bilmiyorum sanırım NVIDIA tarafında kalmayı tercih edeceğim. Bu ay sonuna kadar sistemi tamamlamam şart gibi. Umarım güzel birkaç fırsat daha bulabilirim. Bende de öyle bir şans var ki 2026'da kesin çip sorununu çözerler 🤦🏻‍♂️ 😂

Hocam kolay kolay çözüleceğini düşünmüyorum ben, bu AI işi bizi mahvetti. AMD artık tepe seviyeye oynamayı bıraktı. Şu an en güçlü kart 9070XT direkt 5070 Ti rakibi. 5080'e karşılık gelen bir kartları yok ve bu seride sanırım hiç üretmeyecekler. GDDR7 bellekler çok daha fazla zamlanacak. Bence beklemenize hiç gerek yok. 5080 sizi zorlamayacak ise alın geçin. Çünkü kartların grafik işlemcilerinin güçleri belli. RTX5080 herhangi bir durumda 16 GB'dan fazla VRAM'e ihtiyaç duyarsa, zaten kart o durumda VRAM'den dolayı değil, çipin gücünden dolayı oyunu oynanamaz hale getirir. Yani 16 GB VRAM ile 35 FPS alıyorsa, 24 GB ile de 45-50 dolaylarında alır. O aralık zaten çoktan kartın gücü yetmeyeceği için oyunu oynanamaz hale getirir. Kısacası 16 GB VRAM bugün yetiyor ama yarın yetmeyecek gibi bir durum, ekran kartlarında söz konusu değildir.

Hocam kolay kolay çözüleceğini düşünmüyorum ben, bu AI işi bizi mahvetti. AMD artık tepe seviyeye oynamayı bıraktı. Şu an en güçlü kart 9070XT direkt 5070 Ti rakibi. 5080'e karşılık gelen bir kartları yok ve bu seride sanırım hiç üretmeyecekler. GDDR7 bellekler çok daha fazla zamlanacak. Bence beklemenize hiç gerek yok. 5080 sizi zorlamayacak ise alın geçin. Çünkü kartların grafik işlemcilerinin güçleri belli. RTX5080 herhangi bir durumda 16 GB'dan fazla VRAM'e ihtiyaç duyarsa, zaten kart o durumda VRAM'den dolayı değil, çipin gücünden dolayı oyunu oynanamaz hale getirir. Yani 16 GB VRAM ile 35 FPS alıyorsa, 24 GB ile de 45-50 dolaylarında alır. O aralık zaten çoktan kartın gücü yetmeyeceği için oyunu oynanamaz hale getirir. Kısacası 16 GB VRAM bugün yetiyor ama yarın yetmeyecek gibi bir durum, ekran kartlarında söz konusu değildir.
Anladım. Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Soğutma performansı iyi, önerdiğin bir kart/kartlar var mı 5080 tarafında? Eski kasam MSI MPG GUNGNIR 110R‘yi kullanacağım için tabii bu kasaya sığacak bir şey.

Kartı dibine kadar kullanmışsınız resmen. :) Alım ile ilgili dediğinize kesinlikle katılıyorum. Mevcutta 2K kullanıyorum. Tekrar 2K’da kalırsam bu kadar masraf yapıp dişe değer yükseltme elde edemeyeceğimi ve tatminsizlik yaşayabileceğimi düşündüğüm için 4K tarafına yoğunlaştım diyebilirim.
Sizinle aynı düşüncede ve konumda olan biri olarak, dün 2K sistemimi satılığa çıkardım ve 4K bir sistem topladım. 4K illaki 2K ya göre fark hissettiriyor ama gerçekten görüntü bakımından fark yaşamak istiyorsanız OLED bir monitör almanızı tavsiye ederim. Asıl farkı gerçekten o zaman hissediyorsunuz. 2K IPS monitörde full ayarlarda oynadığım oyunları şuan tekrardan oynamak istiyorum o derece. Yani monitör faktörü gerçekten üst seviyeye geçiş için büyük etken. Evet fiyatlar yüksek ama göz önünde bulundurun derim.

Anladım. Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Soğutma performansı iyi, önerdiğin bir kart/kartlar var mı 5080 tarafında? Eski kasam MSI MPG Gungnir 110r‘yi kullanacağım için tabii bu kasaya sığacak bir şey.

Reddit de oluşturulmuş Excel tabloları vardı hocam. Dereceleri fan sesleri VRAM sıcaklıkları detaylı analiz edilmişti. Tavsiyem PNY, Galax, Palit bu 3 markadan uzak durun PCB'leri kaliteli değil.

Sizinle aynı düşüncede ve konumda olan biri olarak, dün 2K sistemimi satılığa çıkardım ve 4K bir sistem topladım. 4K illaki 2K ya göre fark hissettiriyor ama gerçekten görüntü bakımından fark yaşamak istiyorsanız OLED bir monitör almanızı tavsiye ederim. Asıl farkı gerçekten o zaman hissediyorsunuz. 2K IPS monitörde full ayarlarda oynadığım oyunları şuan tekrardan oynamak istiyorum o derece. Yani monitör faktörü gerçekten üst seviyeye geçiş için büyük etken. Evet fiyatlar yüksek ama göz önünde bulundurun derim.
İşin monitör kısmı da var elbette. Umarım monitör tarafında işler biraz daha sakin olur çünkü biraz rahatlayana kadar 2K monitörüm ile devam edeceğim sanırım ama ben de OLED’den yanayım.

Çağ atlarsınız hocam. En kısa sürede almanızı öneririm.
Umarım 🙏🏻

Reddit de oluşturulmuş Excel tabloları vardı hocam. Dereceleri fan sesleri VRAM sıcaklıkları detaylı analiz edilmişti. Tavsiyem PNY, Galax, Palit bu 3 markadan uzak durun PCB'leri kaliteli değil.
Diğer markaların ürünleri arasında da farklar var sanırım. MSI tarafında Ventus, Shadow, Gigabyte tarafında Windforce, Asus tarafında Prime serilerini pek öneren görmedim. Reddit’te bahsettiğin konuyu araştıracağım.

Son düzenleme:
Amazon DFS bilgisayardan vade farksız 6 taksit aldım. RAM konusunda ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Belki ikinci el piyasası araştırılabilir diye düşünüyorum.

Kıymete bindi RAM'ler 2. elde de vites yükseltiyorlar, eksik bilgisayarla elde bekleme elindekiler eskiyecek bu sefer de. En azından 2x16 olsun. 64 GB sonra yaparsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı