AMD Ryzen 7500F vs 8500F

Batur121

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bir bilgisayar sipariş ettim. İşlemcisi 8400F ama bugün baktığımda aynı bilgisayar başka sitede var ve işlemcisi 7500F. Sizce iptal edip onu mu almalıyım yoksa değmez mi? Veya arada çok büyük bir fark olur mu? Artı olarak benimkinin anakartı a620. diğerininki ise b650.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eger ekran karti ayni ise iptal etmeniz cok iyi olur. Islemci icin arada bariz farklar var ve B650 anakart A620ye gore cok daha ustun.

Hocam eger ekran karti ayni ise iptal etmeniz cok iyi olur. Islemci icin arada bariz farklar var ve B650 anakart A620ye gore cok daha ustun.
montaja gönderilen ürünü nasıl iptal edebilirim ki Sinerji'den

ne yazık ki kargolanmış hocam. Çok kötü oldu. Eve geldikten sonra da iadeyle uğraşamam. 1-2 yıl sonra işlemci ile anakartı yenilerim. Sorun olmaz diye umuyorum :(

8400F hem düşük önbellek hem de PCI-e 4.0 sürümüne sahip oldukça kısılmış bir işlemci. 7500F çok daha mantıklı. Sayılara aldanmayın.

Sistem linklerini bırakırsanız yardımcı olunur.
hocam peki arada ne kadarlık bir fps farkı olur. Yani işlemci ve anakart farkı var. Dediğim şekilde. Sizce ne kadarlık bir fps farkı olur. Örnek: valorant

8400F hem düşük önbellek hem de PCI-e 4.0 sürümüne sahip oldukça kısılmış bir işlemci. 7500F çok daha mantıklı. Sayılara aldanmayın.

Sistem linklerini bırakırsanız yardımcı olunur.
İŞLEMCİAMD
İŞLEMCİ SERİRyzen 5
İŞLEMCİ MODELİRyzen 5 8400F
ANAKARTA620
EKRAN KARTINVIDIA
EKRAN KARTI SERİNVIDIA RTX4000 Serisi
EKRAN KARTI MODELNVIDIA RTX4070 SUPER
BELLEK16GB (2×8) 5200MHz CL38
DEPOLAMA512GB M.2 SSD
GÜÇ KAYNAĞI750W 80+ Bronze
KARGO SÜRESİEn geç 3 iş günü içerisinde kargoya teslim edilmektedir.
hocam bu sistemde mesela valoda kaç fps alırım.

Son düzenleme:
Montaja gönderilen ürünü nasıl iptal edebilirim ki Sinerji'den.

Ne yazık ki kargolanmış hocam. Çok kötü oldu. Eve geldikten sonra da iadeyle uğraşamam. 1-2 yıl sonra işlemci ile anakartı yenilerim. Sorun olmaz diye umuyorum :(

Hocam peki arada ne kadarlık bir FPS farkı olur. Yani işlemci ve anakart farkı var. Dediğim şekilde. Sizce ne kadarlık bir FPS farkı olur. Örnek: Valorant.

İŞLEMCİAMD
İŞLEMCİ SERİRyzen 5
İŞLEMCİ MODELİRyzen 5 8400F
ANAKARTA620
EKRAN KARTINVIDIA
EKRAN KARTI SERİNVIDIA RTX4000 Serisi
EKRAN KARTI MODELNVIDIA RTX4070 SUPER
BELLEK16GB (2×8) 5200MHz CL38
DEPOLAMA512GB M.2 SSD
GÜÇ KAYNAĞI750W 80+ Bronze
KARGO SÜRESİEn geç 3 iş günü içerisinde kargoya teslim edilmektedir.
Hocam bu sistemde mesela Valorant'ta kaç FPS alırım.

Kabaca FPS hesaplamak yerine su sekil bakabilirsiniz konuya. Valorant ekran kartina bakan bir oyun degil, yani her türlü fark olacagi kesin. Tabii bu sistem de sizi tatmin edecek degerler verir ama hazir sistem alan cogu kisi guncelleme ile ugrasmak yerine sistemi ayni birakiyor. Eger sizde bu tarzda kisilerdenseniz iade edebilirsiniz.

Kabaca FPS hesaplamak yerine su sekil bakabilirsiniz konuya. Valorant ekran kartina bakan bir oyun degil, yani her türlü fark olacagi kesin. Tabii bu sistem de sizi tatmin edecek degerler verir ama hazir sistem alan cogu kisi guncelleme ile ugrasmak yerine sistemi ayni birakiyor. Eger sizde bu tarzda kisilerdenseniz iade edebilirsiniz.

Yok yok 1-2 sene sonra yükseltmeyi düşünüyorum. O nedenle şimdilik böyle bırakacağım. Biraz moralimi bozdu tabii ki ama yapacak bir şey yok. Teşekkürler yardımınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı