AMD Ryzen 9 3900X ısınır mı?

Emircanazik

Kilopat
Makaleler
1
İyi günler benim bir sorum olacaktı. Overcloksuz hali ile AMD Ryzen 9 3900X ısınır mı? Stok fan ile kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucuyla Render gibi şeylerde *belki* bir miktar ısınabilir. Güzel bir sıvı soğutma iyi gider ama.

Kasanızdaki hava akışına bağlı. Yüksek yüklerde biraz fazla ısınabilir ancak en azından kaliteli bir kule tipi soğutma çok yakışır 3900X'e.

Peki stok soğutucu ile oyunlarda ortalama kaç derece alırım?

1 Senedir kullanan biri olarak evet, ısınır diyorum. Ama neye göre, kime göre ?.
Mesela 120mm'lik sıvı soğutmam varken (stok fanına eşit denebilecek seviyede) CinebenchR20 testinde 89-93 derece arası takılıyordu. Corsair iCUE PRO XT 360MM sıvı soğutmaya geçince bu değer 75 dereceye indi.

Bu işlemciyi özetle 80-90 derece küsürlerde kullanmanın bir zararını görmedim, (Oyunlarda max 70 gördü sanırım) ama gerçekten çok güçlü bir işlemci ve iyi bir soğutmayı hak ediyor. Bu arada boşta bile şu an 41-60 arası. 12 Çekirdek 24 iş parçasını soğutmak kolay değil, ama konuları açıldığı kadar da ısınmıyor.

80 Dereceyi görüp kendini kapatan veya frekans düşüren o mağara işlemcilerle kıyaslanacak bir işlemci değil yani. Farklı bir mimari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…