AMD Ryzen 9 3900X OC için X570 anakart önerisi

Bütçe
2000-3200

FallenAngels1246

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
751
Çözümler
5
Arkadaşlar, Ryzen R9 3900X'e bir sıkıntı olmazsa yakın zamanda kavuşuyorum. Ama ben öyle bir işlemci aldığımda OC yapmadan kullanmak istemem açıkçası. Bu konuda pek bir fikrim yoktu. Sonradan anakart faktörünün çok büyük önemi olduğunu anladım. OC için fiyatı çok yüksek olmayan bir X570 anakart önerebilir misiniz? Sıvı soğutma ve benzeri gereken ekipmanlarım var. Marka olarak Gigabyte tercihimdir ama her türlü öneriye açığım, Sadece fiyatı yüksek olmasa iyi olur :). Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:



Ben olsam ASUS olanı tercih ederdim.
 
ben 3900x işlemci ile msi mpg x570 gaming edge wifi anakartı kullanıyorum buna ilaveten ramlerim gskill 16gb (2x8gb) trident z neo ddr4 3600mhz cl16 , stok soğutucu ile kullandığım için fazla abanmadım sisteme şu an işlemci 4150 mhz de , xmp den ramleri 3600 e çektim önceleri ilk resimdeki gibi anakart üstünden boostlamıştım sistemi fakat 1,36 voltajı anakart otomatik versede sıkıntı yaşayacağımı düşündüğümden ,amd ryzen master programı ile voltajı biraz düşürdüm şimdi bu 2. resimdeki ayarlar ile kullanıyorum
 

Dosya Ekleri

  • yeniyeni.jpg
    yeniyeni.jpg
    385 KB · Görüntüleme: 111
  • ryzen.jpg
    ryzen.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 102
  • ry.jpg
    ry.jpg
    105,8 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:

Gigabyte X570 Aorus Master- Asus Crosshair VIII Hero ve kasanız E-ATX destekliyor ise MSI Prestige Creation alınabilir.
PSU 8+8 olmasına dikkat edin.
images (13).jpeg


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ryzen 3950x ile beraber MSI MEG X570 Ace kullanıyorum. Kartın üzerindeki gameboost ayarını 11e çektiğimde tüm çekirdekler 4.2 Mhz gördü ama sıcaklık 90lara çıktı. Manuel olarak overclock henüz denemedim.
 
Güç kaynağınız yeterli mi? X570 anakartlarda 8+4 veya 8+8 işlemci güç girişleri oluyor. Hız aşırtma yapacaksanız 4+4 cpu güç girişi olan bir güç kaynağı yetersiz gelebilir.

Tüm yorumlar için teşekkürler. Teker teker okudum ve inceledim. Ve evet PSU yeterli diye düşünüyorum, Seasonic 850W +80 Gold Plus.
Sanırım Gigabyte X570 Aorus Master alacağım. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı