AMD Ryzen 9 9950X işlemci için kule tipi soğutucu önerisi

CharlieStone

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. AMD Ryzen 9 9950X işlemci için kule tipi soğutucu önerebilir misiniz? Oyun için kullanılmayacak. İşlemci uzun süreler tam yükte çalışacak. Mesela 20 saat aralıksız tam yükte çalışacak. Teşekkürler.

Merhaba. AMD Ryzen 9 9950X işlemci için kule tipi soğutucu önerebilir misiniz? Oyun için kullanılmayacak. İşlemci uzun süreler tam yükte çalışacak. Mesela 20 saat aralıksız tam yükte çalışacak. Teşekkürler.
Merhaba en ucuz Deep Cool AK620 ile soğutabilirsin

5 Derece daha iyi performans almak istersen. Noctua NH-D15 İşlemci Soğutucu alabilirsin ama pahalı.

Kendi işlemcimde yapmış olduğum fan ayarı vs okumak istersen link bırakıyorum selamlar.

Merhaba en ucuz Deep Cool AK620 ile soğutabilirsin

5 Derece daha iyi performans almak istersen. Noctua NH-D15 İşlemci Soğutucu alabilirsin ama pahalı.

Kendi işlemcimde yapmış olduğum fan ayarı vs okumak istersen link bırakıyorum selamlar.

Rehber çok hoş olmuş hocam, ancak uzun süreli bir kullanımda kasanın bulunduğu ortam vs gibi etkenleri göz önünde bulundurursak muhtemelen kule tipi bir soğutma istenilen sonucu vermeyebilir bence.

Rehber çok hoş olmuş hocam, ancak uzun süreli bir kullanımda kasanın bulunduğu ortam vs gibi etkenleri göz önünde bulundurursak muhtemelen kule tipi bir soğutma istenilen sonucu vermeyebilir bence.

Hava soğutucu ile işlemciden tam verim alabiliyor musun ? Sıcak havalarda mesela ? AIO ve Hava Soğutma arasında ikilemdeyim. Uzun süreler kullanıyorum ve tasarım programlarında vs. standart kullanımda bile akıcı kullanmayı seviyorum o yüzden pbo sürekli açık. 420mm LF3 gözüme kestirdim ama emin olamıyorum hala. Bu işlemci ejderha gibi bir şey. Eğer hava soğutucu ile tam performans alabiliyorsam droplar vs. yaşamazsam çok küçük mATX boyutlarında hava akışı güçlü bir kasaya geçicem.

Hava soğutucu ile işlemciden tam verim alabiliyor musun ? Sıcak havalarda mesela ? AIO ve Hava Soğutma arasında ikilemdeyim. Uzun süreler kullanıyorum ve tasarım programlarında vs. standart kullanımda bile akıcı kullanmayı seviyorum o yüzden pbo sürekli açık. 420mm LF3 gözüme kestirdim ama emin olamıyorum hala. Bu işlemci ejderha gibi bir şey. Eğer hava soğutucu ile tam performans alabiliyorsam droplar vs. yaşamazsam çok küçük mATX boyutlarında hava akışı güçlü bir kasaya geçicem.

Uzun süreli yük altında kullanımda ve işlemciden maksimum performansı almak istiyor iseniz tercihiniz sıvı soğutmadan yana olsun ALF 2 420mm veya ALF 3 420mm tercih etmeniz daha iyi olur keza 360mm olarak alternatifler de var. Kule tipi ile bu işlemci kullanılmaz değil ancak istediğiniz durumlarda pek iyi olmayabilir. Sisteminizi yeni mi topluyorsunuz yoksa var olan sistemi mi değiştireceksiniz?

Hava soğutucu ile işlemciden tam verim alabiliyor musun ? Sıcak havalarda mesela ? AIO ve Hava Soğutma arasında ikilemdeyim. Uzun süreler kullanıyorum ve tasarım programlarında vs. standart kullanımda bile akıcı kullanmayı seviyorum o yüzden pbo sürekli açık. 420mm LF3 gözüme kestirdim ama emin olamıyorum hala. Bu işlemci ejderha gibi bir şey. Eğer hava soğutucu ile tam performans alabiliyorsam droplar vs. yaşamazsam çok küçük mATX boyutlarında hava akışı güçlü bir kasaya geçicem
5950X-Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C
7950X-Noctua NH-D15
9950X-Thermalright markasına ait bir soğutucu modelini tam bilmiyorum.

Bu üç işlemciyi kule tipi soğutucu ile aktif bir şekilde kullanıyorum. Çok uzun saatler tam yükte çalıştırıyorum. Saat gibi çalışıyorlar hiçbir problem yaşamadım şimdiye kadar. Benim gibi işlemciyi sürekli tam yükte çalıştıracak olursan eğer hava soğutma öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı