Rehber AMD Ryzen DDR4 RAM Overclock

1t yaptığımda gdm ayarını değiştiremiyorum. Gdm Disable yaptığımda 2T otomatik atıyor.

Bilgileri toparlayalım.

Tüm voltajlar auto VDIMM: 1.35V tCL 17 denemesi;

GDM kapatmak için AddrCmdSetup: 61 verdim tRCDRD: +1 tRP: +2 tRC: +2 verdiğimde tCL:17 verdim ve resimde ki gibi bir hata almadım.

Mesela tRP: 19 yerine 18 verdiğimde testte 1 adet hata aldığımı belirteyim.

Not: GDM kapatmak için bu verdiğim değerleri artırmak gerekiyor yoksa AddrCmdSetup değiştirmek tek başına işe yaramıyor ve ön yükleme alamıyorsun.

tCL:16 düştüğümde VDDG ve VDDP gibi voltajlar ile oynayıp VDIMM: 1.40V (en azından ön yükleme için) trrds , trrdl ve tfaw gevşeterek ön yükleme yapsam da stabil değildi. Belki zamanlamaları çok gevşetsem sadece VDIMM 1.40V yeterli olabilirdi.

Not: MSI anakartlarda GDM disable yapmak için sadece Commandrate: auto yerine 1T yapmak yeterli oluyor.,

Bunlarda tCL 16 ve tCL 18 alt zamanlamalarım;

Ek Bilgi: Latency bakımından yaklaşık 0.6-0.7 ns düşürdüm çok ekstrem bir değişiklik yok. Xmp' ye göre ise yaklaşık yanılmıyorsam 5-6 ns düşürdüm.

GDM kapattıysan artık tWR 10 tRTP 5 dene bakalım. Ayrıca AddrCmdSetup'un optimal değeri hakkında bir şey duymuştum ama emin değilim dolayısıyla denemeni isteyeceğim.

AddrCmdSetup'u 56'dan aşağıya doğru birer birer düşür ve görüntü alamadığın değerin bir üstünü not al. Örneğin 52 görüntü vermiyorsa 53'ü al. Ardından 63 ile görüntü almayı dene, alırsan 63 al alamazsan 62 ile dene. Sonrasında iki değeri toplayıp ikiye bölüp girmeyi dene. Sonra bu şekilde teste sokabilirsin.

Zen 2'de gecikme biraz yüksek dolayısıyla normal sayılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…