AMD Ryzen input lag hatası

222048

Hectopat
Merhaba, uzun zamandır bilgisayarımda neden kaynaklandığını anlamadığım bir gecikme vardı. Düzeltmek için ne yapılabilirse yaptım ancak düzelmedi ve dahasında uzun zaman boyunca yaptığım araştırma sonucunda AMD Ryzen işlemcilerden kaynaklandığını buldum. Kimileri Windows ayalarından, büyük bir kısım ise fTPM ayarından kaynaklandığını söylüyor. Ben sizden herhangi en ufak bir bilginiz varsa paylaşmanızı istiyorum, en azından ASUS anakart kullanıyorum ve fTPM ayarını kapatamıyorum, BIOS tekrardan açıyor, bunun nasıl kapatılabildiğini söylerseniz çok sevinirim.

Sistemim.
R5 5600X.
ASUS TUF B550M-Plus Wi-Fi
GTX 980.
Corsair Vengeance 32 GB RAM 4X8.
Corsair RM750.

Windows 11 kullanıyorsan TPM'i kapatman sorun olur.

Bir de TPM'i kapattıktan sonra kaydet ve çık dediğinden emin misin?

Windows 10 kullanıyorum, TPM kapattım ancak Advanced kısmında fTPM olduğunu öğrendiğim ayarı kapatamıyorum, restart atınca eski haline geliyor. Neden olduğunu biliyor musun?

Windows 11 kullanıyorsan TPM'i kapatman sorun olur.

Bir de TPM'i kapattıktan sonra kaydet ve çık dediğinden emin misin?
Windows 10 kullanıyorum, TPM kapattım ancak Advanced kısmında fTPM olduğunu öğrendiğim ayarı kapatamıyorum, restart atınca eski haline geliyor. Neden olduğunu biliyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…