AMD Ryzen işlemciler hatalı mı?

Wattman işlemciyle alakalı olabilir, unutmayın, Wattman uyarısının nedeni ekran kartının faillemesi değil, herhangi bir sebeple bilgisayarın çökmesidir. Anakartınızdan bile wattman uyarısını görebilirsiniz.

Genelde suç ekran kartına atılsada, durumların %50'sinden fazlası sorunu ya PSU ya da RAM ile çözmüştür, bazen de ekran kartının yanlış frekanslarda çalışması, veya PSU'dan çektiği yüksek güç nedeniyledir. Bazen de başka sebepten çöken bilgisayarını suçu ekran kartına atılmıştır, bazende dandik gamepower tarzı PSU'dan kaynaklıdır, son zamanlarda gamepower tarzı dandik PSU'lar ve AMD ekran kartlarıyla çok fazla bilgisayar toplandı.

Suçun ekran kartına atılmasının sebebide hatanın windows'tan yada başka yerden değil, direk ekran kartı sürücüsünden gelmesinden dolayı suç ekran kartına atılır.

Wattman hata değildir, ekran kartınızı korumak amacıyla wattman'ın ekran kartının frekans ayarlarını fabrika ayarlarına çekmesidir. Wattman uyarıdır. Eğer ki wattman'dan ayarları köklerseniz bilgisayarınız çökecek, açıldığında da wattman hatası alacaksınız.

Eğer işlemcinize overclock yaparken sisteminiz çökerse de yüksek ihtimalle aynı hatayı alacaksınız.

Ayrıca zamanında sürücü kaynaklı bir sorun ortaya çıkmıştır. Bir sorun olmamasına rağmen sürücü bu uyarıyı her seferinde vermekteydi ve daha sonra bu halloldu.

Bu problem genelde RX 570'te görülür. Nedeni kartın sorunlu olması değil, bu kartın aşırı fazla satmasıdır. Bir şey çok satarsa sorun hakkında açılan konu sayısı artar, normaldir. RX 560 mesela oldukça az satmıştır ve konusu dahi yoktur.

Son düzenleme:
Hocam bende ekran kartına attım ve yolladim lakin bi kitlenmeler AMD'lerde biraz fazla soyle yazan bile olmuş 6 adet topladığım Ryzen işlemcilerin 3'ü sağlam 3'ü arızalı çıktı kontrol ekibini gözden geçirmeli yazanlar oldu ve ben işlemcinin arızalı çıkmasını istemiyorum çünkü çıkarsa başka işlemci almak istemiyorum alacağım işlemci gene anakarttan dolayı ryzen olacak ve bu sebebten dolayı şuan ryzenden soğumaya başladım intel ve anakartı alacak paramda kalmadı herşeyimi ryzene yatırdım. Bu 4k video açtığımda felan bilgisayar kapanıp EZ debug LED sabit beyaz CPU yeri yanması canımı sıktı iyice.

Elbette şu aralar çok fazla AMD konusu göreceksiniz çünkü AMD satışta rekor üstüne rekor kırdı, sonuç olarak problem sayısıda artıyor, hele ki intel ve NVIDIA'dan geçtiyse alan kişi konu açmama gibi bir imkanı yok, kesinlikle konu açacak.

Sistemim tamamen AMD, RX 560 ve Ryzen 3 1200 hatta overclocklu., hiç bir sorun yok. Aldığınız ryzen işlemcilerin 3'ü nasıl arızalı çıktı ? Ne tür bir arıza bu ?

İntel kullanan o ekran kartını almaz. Genellikle intel kullanan zengin oluyor. O yüzden Nvidia serisine gidiyorlar.
Benim ekran kartı diğer sitede okuduklarımın çoğu Nvidia kullanıyor.
Hocam tamamen yanlış anlamışın benim değil yabancı sitede satın alanın yazdığı ve arıza türleri yakın oyunda kitlenme ve ancak reset ile yeniden bilgisayarı acabilme.

Oyunda kitlenme. Önce ekran gider, 5-10 saniye sonrada sesler. Reset ile tekrar açılır. Sorunun başka şeyle alakalı olmadığı ne mağlum ? Önceki anakart ve işlemcimde benzer sorunu 1-2 kere yaşamıştım fakat yeni sistemde hiç yaşamadım koca 6 ay oldu. Ekran kartı aynı. PSU aynı. Sadece RAM, anakart ve işlemcim değişti, o sorunuda şimdiye kadar 2 kere yaşadım o da koca yılda 2 kere 6 ay aralık ile, yüksek ihtimalle de nedeni aşırı ısınmaydı, kasamın soğutması pek iyi değil. Bahsi geçen konuyu atarsanız sevinirim.

Benimki iste şöyle oyun oynarken ses takılı kalıyor ve bir anda görüntü donup 'dıırrrr' diye ses takılı kalıyor ve reset atmadan hiç bir işlem yapılmıyor.

Bende o bildirim formattan sonra gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…