İntel kullanan o ekran kartını almaz. Genellikle intel kullanan zengin oluyor. O yüzden Nvidia serisine gidiyorlar.hepsi Ryzen serisi işlemci.
Hocam bende ekran kartına attım ve yolladim lakin bi kitlenmeler AMD'lerde biraz fazla soyle yazan bile olmuş 6 adet topladığım Ryzen işlemcilerin 3'ü sağlam 3'ü arızalı çıktı kontrol ekibini gözden geçirmeli yazanlar oldu ve ben işlemcinin arızalı çıkmasını istemiyorum çünkü çıkarsa başka işlemci almak istemiyorum alacağım işlemci gene anakarttan dolayı ryzen olacak ve bu sebebten dolayı şuan ryzenden soğumaya başladım intel ve anakartı alacak paramda kalmadı herşeyimi ryzene yatırdım. Bu 4k video açtığımda felan bilgisayar kapanıp EZ debug LED sabit beyaz CPU yeri yanması canımı sıktı iyice.Wattman işlemciyle alakalı olabilir, unutmayın, Wattman hatasının nedeni ekran kartının faillemesi değil, herhangi bir sebeple bilgisayarın çökmesidir. Anakartınızdan bile wattman hatası yiyebilirsiniz.
Genelde suç ekran kartına atılsada, durumların %50'sinden fazlası sorunu ya PSU ya da RAM ile çözmüştür, bazen de ekran kartının yanlış frekanslarda çalışması, veya PSU'dan çektiği yüksek güç nedeniyledir.
Suçun ekran kartına atılmasının sebebide hatanın windows'tan yada başka yerden değil, direk ekran kartı sürücüsünden gelmesinden dolayı suç ekran kartına atılır.
Elbette şu aralar çok fazla AMD konusu göreceksiniz çünkü AMD satışta rekor üstüne rekor kırdı, sonuç olarak problem sayısıda artıyor, hele ki intel ve NVIDIA'dan geçtiyse alan kişi konu açmama gibi bir imkanı yok, kesinlikle konu açacak.Hocam bende ekran kartına attım ve yolladim lakin bi kitlenmeler AMD'lerde biraz fazla soyle yazan bile olmuş 6 adet topladığım Ryzen işlemcilerin 3'ü sağlam 3'ü arızalı çıktı kontrol ekibini gözden geçirmeli yazanlar oldu ve ben işlemcinin arızalı çıkmasını istemiyorum çünkü çıkarsa başka işlemci almak istemiyorum alacağım işlemci gene anakarttan dolayı ryzen olacak ve bu sebebten dolayı şuan ryzenden soğumaya başladım intel ve anakartı alacak paramda kalmadı herşeyimi ryzene yatırdım. Bu 4k video açtığımda felan bilgisayar kapanıp EZ debug LED sabit beyaz CPU yeri yanması canımı sıktı iyice.
Benim ekran kartı diğer sitede okuduklarımın çoğu Nvidia kullanıyor.İntel kullanan o ekran kartını almaz. Genellikle intel kullanan zengin oluyor. O yüzden Nvidia serisine gidiyorlar.
Hocam tamamen yanlış anlamışın benim değil yabancı sitede satın alanın yazdığı ve arıza türleri yakın oyunda kitlenme ve ancak reset ile yeniden bilgisayarı acabilme.Elbette şu aralar çok fazla AMD konusu göreceksiniz çünkü AMD satışta rekor üstüne rekor kırdı, sonuç olarak problem sayısıda artıyor, hele ki intel ve NVIDIA'dan geçtiyse alan kişi konu açmama gibi bir imkanı yok, kesinlikle konu açacak.
Sistemim tamamen AMD, RX 560 ve Ryzen 3 1200 hatta overclocklu., hiç bir sorun yok. Aldığınız ryzen işlemcilerin 3'ü nasıl arızalı çıktı ? Ne tür bir arıza bu ?
Oyunda kitlenme. Önce ekran gider, 5-10 saniye sonrada sesler. Reset ile tekrar açılır. Sorunun başka şeyle alakalı olmadığı ne mağlum ? Önceki anakart ve işlemcimde benzer sorunu 1-2 kere yaşamıştım fakat yeni sistemde hiç yaşamadım koca 6 ay oldu. Ekran kartı aynı. PSU aynı. Sadece RAM, anakart ve işlemcim değişti, o sorunuda şimdiye kadar 2 kere yaşadım o da koca yılda 2 kere 6 ay aralık ile, yüksek ihtimalle de nedeni aşırı ısınmaydı, kasamın soğutması pek iyi değil. Bahsi geçen konuyu atarsanız sevinirim.Benim ekran kartı diğer sitede okuduklarımın çoğu Nvidia kullanıyor.
Hocam tamamen yanlış anlamışın benim değil yabancı sitede satın alanın yazdığı ve arıza türleri yakın oyunda kitlenme ve ancak reset ile yeniden bilgisayarı acabilme.
Benimki iste şöyle oyun oynarken ses takılı kalıyor ve bir anda görüntü donup 'dıırrrr' diye ses takılı kalıyor ve reset atmadan hiç bir işlem yapılmıyor.Oyunda kitlenme. Önce ekran gider, 5-10 saniye sonrada sesler. Reset ile tekrar açılır. Sorunun başka şeyle alakalı olmadığı ne mağlum ? Önceki anakart ve işlemcimde benzer sorunu 1-2 kere yaşamıştım fakat yeni sistemde hiç yaşamadım koca 6 ay oldu. Ekran kartı aynı. PSU aynı. Sadece RAM, anakart ve işlemcim değişti, o sorunuda şimdiye kadar 2 kere yaşadım o da koca yılda 2 kere 6 ay aralık ile, yüksek ihtimalle de nedeni aşırı ısınmaydı, kasamın soğutması pek iyi değil. Bahsi geçen konuyu atarsanız sevinirim.
PSU'nuz iyi mi ?Benimki iste şöyle oyun oynarken ses takılı kalıyor ve bir anda görüntü donup 'dıırrrr' diye ses takılı kalıyor ve reset atmadan hiç bir işlem yapılmıyor.
Zalman GLX700 700w 80+ OCCT PSU testinde tik bile demedi.PSU'nuz iyi mi ?
Bende o bildirim formattan sonra gitti.Arkadaşlar bu konuyla alakalı sıkıntılı olup çözen var ise yardımcı olabilir mi? Biraz araştırdım yabancı sitelerde de benim ile ilgili benzer sorun yaşayanlar var. işlemcim Ryzen 2600X her türlü stress testini sorunsuz atlatıyor hatta bilgisayar tüm parçaları, ama oyunlarda kitlenme oluyor, ekran kartı diye WattMan hatası alıyordum suçu ekran kartına attım ve yolladim. Ama işlemci arızası olduğunu yazanlar olmuş aynı her testi geçip oyunda kitlenmeler yaşamışlar hepsi Ryzen serisi işlemci. Şimdi Ryzen işlemci kullanıp böyle yaşayanlar var mi başka?