AMD Ryzen işlemciler hatalı mı?

Hocam donma sorunu ise bende vardı anakartı garantiye gönderdim sorun çözüldü. Bunun yüzünden 6 ay kullanamadım.
Donma derken kitlenip kalıp reset atmak zorunda mı kalıyordunuz ya zaten anakart çıksın onu garantiye yollar Asus tuf pro gaming yada Gigabyte aorus elite alma gibi planim var msi yuk altinde 65 derece milletin anakartı 45 anlamadım.

Önce BIOS güncel değilse ondan başlayabilirsiniz.
Sonra PSU kaynaklı olup olmadığını test etmeniz gerek.
Olmadı temiz bir format atıp, sürücülerinizi elle tek tek kurabilirsiniz. Ona göre de durumu gözlemlersiniz.

Şimdilik bunlar aklıma geldi.
BİOS güncel, format çekildi, sürücüler tek tek yüklendi, sorunu çözmedi. PSU testi nasıl yapa bilirim?

BİOS güncel, format çekildi, sürücüler tek tek yüklendi, sorunu çözmedi. PSU testi nasıl yapa bilirim?
Düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için sokabileceğiniz en ağır stres testine sokmak demek dışında bir şey diyemem. Bu işleri yapan aletler olduğunu duydum ama ne değildir, nerede satılır bilmiyorum. PSU yük altında çok ısınıyor mu diye bakılabilir.
Bir de PSU nun hangi sınırlarda kullanıldığı önemli sizde 650W bir PSU vardır 12V den 550W veriyor dersek, sisteminiz eğer 450W ve fazlasını çekiyorsa PSU da dandik veya eskimiş bir PSU ise stabilite sorunlarına yol açabilir.
Şuan tamamen teorik konuşuyoruz sizin oyun sırasında somut gözlemler yapmanız lazım.

Farklı bir İSO dosyası ile format çekmeyi deneyiniz.
Ryzen 2600X ve GTX 1070 Kullanıyorum bende bu şekil problemler olmadı.
GTX modelin de hic bir sorun cikarmiyor. Sadece RTX 2070 ve uzerinde sorun cikariyor.
Düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için sokabileceğiniz en ağır stres testine sokmak demek dışında bir şey diyemem. Bu işleri yapan aletler olduğunu duydum ama ne değildir, nerede satılır bilmiyorum. PSU yük altında çok ısınıyor mu diye bakılabilir.
Bir de PSU nun hangi sınırlarda kullanıldığı önemli sizde 650W bir PSU vardır 12V den 550W veriyor dersek, sisteminiz eğer 450W ve fazlasını çekiyorsa PSU da dandik veya eskimiş bir PSU ise stabilite sorunlarına yol açabilir.
Şuan tamamen teorik konuşuyoruz sizin oyun sırasında somut gözlemler yapmanız lazım.
Anliyorum hocam. Tesekkurler.

Sorun belkide RTX serisi ekran kartlarında da olabilir.
Bende RTX serisi ekran kartı alacaktım aşırı performans farkı yok diye vazgeçtim.

Sorun belkide RTX serisi ekran kartlarında da olabilir.
Bende RTX serisi ekran kartı alacaktım aşırı performans farkı yok diye vazgeçtim.
Kesinlikle RTX serisi INTEL islemci ile kullanildiginda daha iyi performans veriyor. Ryzen islemci AMD ekran kartlariyla daha uyumlu calisiyor. Nvidia GTX serisi kartlarda da sorun cikarmiyor.

Donma derken kitlenip kalıp reset atmak zorunda mı kalıyordunuz ya zaten anakart çıksın onu garantiye yollar Asus tuf pro gaming yada Gigabyte aorus elite alma gibi planim var msi yuk altinde 65 derece milletin anakartı 45 anlamadım.
Evet. Donuyordu ve reset atmak zorunda kalıyordum.
Yok gitmedi bende.
Donma HDD diye oyunlar için bile SSD aldım. Bir zevkim vardi yalan oldu heralde. Şuan yapabildiğim tek şey bilgisayarda Netflix izlemek.
Donma bende anakarttan dolayıldı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı