AMD Ryzen İşlemcinizin Ömrü Daha Hızlı Kısalıyor Olabilir

AMD kullananlar son derece bilgili oluyorlar. Bilgisayar donanımı konularında uzmanlık seviyesinde bilgiye sahip oluyorlar. Bu konu başlığındaki yazılanları okuyor ve onları saygıyla selamlıyorum. Ayrıca AMD'yi tebrik ediyorum. Bu tür bilgileri bilmek zorunda bıraktığı için. :)

Uzun zaman sonra 5600 ile tekrar test yapayım dedim:

1692910910650.png

Curve Optimizer uygulanmış ve PBO Auto hali. Boşta %68'e kadar düşmüş ve kırmızı gösteriyor, 68'in iyi olması gerekmez miydi?

Uzun zaman sonra 5600 ile tekrar test yapayım dedim:

Eki Görüntüle 1916225

Curve Optimizer uygulanmış ve PBO Auto hali. Boşta %68'e kadar düşmüş ve kırmızı gösteriyor, 68'in iyi olması gerekmez miydi?

Sorun o değil kırmızı göstermesinin sebebi %100 değerine yakın bir değer vermeli sende ise %68 düşük çıktığı için kırmızı gösteriyor. Normalde %99-98 %101-102 gibi bir değer de olmalı.

Sorun o değil kırmızı göstermesinin sebebi %100 değerine yakın bir değer vermeli sende ise %68 düşük çıktığı için kırmızı gösteriyor. Normalde %99-98 %101-102 gibi bir değer de olmalı.

Bosta da yükte de genelde hep %130 falan oluyor.

Ya normalde bir işlem yapmazken değeri düzgün göstermiyor zaten saçmalayabiliyor. Test esnasında Cinebench test yaparken mesela kullanım %99-100 gibi bir değer veriyorsa sorun yok demektir.

Ya normalde bir işlem yapmazken değeri düzgün göstermiyor zaten saçmalayabiliyor. Test esnasında Cinebench test yaparken mesela kullanım %99-100 gibi bir değer veriyorsa sorun yok demektir.

Fotoğrafta gördüğün gibi.

Fotoğrafta gördüğün gibi.

Çok takılmamak gerekiyor ama bildiğim kadarıyla boşta test esnasında 68 gibi bir değer çıkması stabil olmadığını gösteriyor. (kesin emin değilim) Reddit de bununla alakalı başlıklar var inceleyebilirsin çok detaylı açıklamalar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı