AMD Ryzen Master ile OC yapmak

TheMagic

Kilopat
Daha fazla  
Şu anki işlemcim Ryzen 1200. Hangi değerleri vermem gerekiyor OC yapmak için? Ayrıca yaptığım zaman her seferinde oluşturduğum profili seçip bilgisayarı yeniden başlatıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çarpanı 37 yapabilirsiniz. Silikon değeri iyiyse 39 denenebilir. Voltaj ilk başta 1.35-1.38 arası bir değer verin stabil olduğu en düşük değere kadar yavaş yavaş düşürün.

Bence bunları BIOS üzerinden yapın derim. Daha iyi olur.

Tabi tüm bunları en az B350 anakart ve iyi bir soğutucu sahibiysen dene. Stok soğutucu ile 37 çarpan bile ısınma yapabilir.

Çarpanı 37 yapabilirsiniz. Silikon değeri iyiyse 39 denenebilir. Voltaj ilk başta 1.35-1.38 arası bir değer verin stabil olduğu en düşük değere kadar yavaş yavaş düşürün.

Tabi tüm bunları en az B350 anakart ve iyi bir soğutucu sahibiysen dene. Stok soğutucu ile 37 çarpan bile ısınma yapabilir.
Ryzen master ile yaptığım zaman boşta 40 derece doluyken 70 falan oluyordu. Anakartım ise Gigabyte ga-ab350m-d3v. Ryzen master ile yapsam bir zararı olur mu ?

Zararı olmaz ama bence BIOS üzerinden yapmak daha sağlıklı olur.
Peki Ryzen master ile profil oluşturduğum zaman oluşturduğum profilin sürekli kalıcı olması için ne yapabilirim ? Her bilgisayarı açtığımda benim oluşturduğum profili değil de kendi profilini geçerli kılıyor. Benim oluşturduğumu uygulamam için tekrar bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor.

Ona programı kullanan biri cevap versin 😀

Ryzen Master programını hiç denemedim. OC denesem de bunu BIOS üzerinden yaptım. Stok fanla fazla ısındığı için R5 2600 işlemcime OC yapamıyorum ama inşallah bu yaz bir soğutucu alıp OC yapacağım 😀
Bende de çok darboğaz olduğu için yapıyorum başka çaresi yok

Hocam ekran kartı için de geçerli demi bu yükseltikten sonra az az düşürmek gerek yanar yoksa değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı