AMD Ryzen sistem görüntü vermeyi kesiyor

metin64909

Hectopat
Merhaba.
Sistemi yeni toplamistim ve bir suredir sorunsuz kullaniyordum. Ama dun aniden monitör kapandi. Aslinda ben öyle sandım. Cunku monitör yeşil ışık yaniyor fakat goruntu yok. Kapat aç yapinca yine ayni sorun oluyor ve 2-3 saniye icinde kapaniyor. Sorun ekranda diye yeni monitör taktim fakat sorun yine ayni. Sonra islemciyi sokeyim diye actim, yerine iyi oturmadigini fark ettim. Tekrar takip calistirdim, yine ayni sorun oluyor. Var mi boyle bir sorunla karşılaşan ve çözüm bulan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İşlemciyi taktığınız yerdeki pinleri kontrol ettiniz mi? Herhangi bir yamulma veya hasar var mı diye bakın derim. Bir de işlemciyi başka bir anakartta deneme ihtimaliniz varsa deneyin. Benim daha önce başıma geldi böyle bir şey o zaman Ryzen 51600 işlemcim vardı ve benim problemim anakarttaki pinde yamulma olmuştu.

Merhaba,

İşlemciyi taktığınız yerdeki pinleri kontrol ettiniz mi? Herhangi bir yamulma veya hasar var mı diye bakın derim. Bir de işlemciyi başka bir anakartta deneme ihtimaliniz varsa deneyin. Benim daha önce başıma geldi böyle bir şey o zaman Ryzen 51600 işlemcim vardı ve benim problemim anakarttaki pinde yamulma olmuştu.

Evet pinler saglam. Birkac yontem denedim. Tek RAM ve RAM yerleri değişikliği monitör değişikliği filan sorun yine ayni bu arada sistemim
  • AMD Ryzen 3 2200G
  • ASRock B450M
  • 2X 8 GB G.Skill 3200 Ripjaws CL16 RAM
  • 120GB SSD.
  • Sistemi APU olarak kullanıyorum

Çok var. Genelde de sebebi ekran kartı. O yüzden teknik sorularınızda sistem bileşenlerinizi yazmanız elzem.

Haklisiniz. Telefondan yazmaya çalışıyorum epey zorluyor beni alışkan olmadığım için :)

O zaman sisteme harici bir ekran kartı tak kardeşim. Ve APU driverı tamamen sildiğine emin ol. Eğer ki hala sorun alıyorsan ya anakart ya da işlemci tarafında bir sıkıntın olmalı ki işlemciyi başka sistem de denedim diyorsun. RAM ile alakalı bir şey olsa %90'ya reset atar ya da mavi ekran verir. Bence sorun RAM değil.

Son düzenleme:
Sorun APU İşlemcin ile alakalı. Windows'un son güncellemesi ile bu problemi yaşamış olma ihtimalin var mı? Grafik için ayırdığın RAM miktarını düşürmeyi dener misin?

Son güncellemeyi yapmistim evet. Grafik icin RAM miktari ayarlamayi bilmiyorum maalesef. Zaten BIOS acinca da ayni sorun ile karsilasiyorum.

O zaman sisteme harici bir ekran kartı tak kardeşim. Ve APU driverı tamamen sildiğine emin ol. Eğer ki hala sorun alıyorsan ya anakart ya da işlemci tarafında bir sıkıntın olmalı ki işlemciyi başka sistem de denedim diyorsun. RAM ile alakalı bir şey olsa %90'ya reset atar ya da mavi ekran verir. Bence sorun RAM değil.

İslemciyi farkli bir yerde denemedim cunku boyle bir imkanim yok. Tek RAM calistirdim sonra RAM yerini deistim sorun ayni.

Son güncellemeyi yapmistim evet. Grafik icin RAM miktari ayarlamayi bilmiyorum maalesef. Zaten BIOS acinca da ayni sorun ile karsilasiyorum.

İslemciyi farkli bir yerde denemedim cunku boyle bir imkanim yok. Tek RAM calistirdim sonra RAM yerini deistim sorun ayni.

Anakartın modeli ile internette araştırarak bulabilirsin RAM ayırma bölümünü ya da modeli yaz anlatayım. BIOS'u görebiliyorsan ve Windows göremiyorsan sorun yazılımsal olur.
Başka bir HDD/SDD ile denedin mi?

Anakartın modeli ile internette araştırarak bulabilirsin RAM ayırma bölümünü ya da modeli yaz anlatayım. BIOS'u görebiliyorsan ve Windows göremiyorsan sorun yazılımsal olur.
Başka bir HDD/SDD ile denedin mi?

Sanirim biliyorum onu. Yazilimsal olduğunu sanmıyorum cunku her şey çalışıyor tek sorun 2 sn sonra ekran kapanıyor. Ama monitör açık ışığı hep acik. Kapat AC yapinca duzeliyor 2 sn sonra bir daha kapanıyor. İsin ilginc tarafi islemci yuvaya tam oturmadığı halde calismis. Cunku fani cikarinca islemci fan ile beraber cikti :) baktim pinlere ve herhangi bir yamulma filan olmamisti. İslemciyi servise gönderdim. Umarim sorun ondadir ve para iadesi yaparlar. Yeni bir islemci ve ekran karti almak isterim. APU Metin2 için pek iyi bir sistem değil. Çok kasma vardi biraz hiz aşırtma yaptim duzeldi ama keflyif veren bir yani yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı