AMD Ryzen™ 5 3400G with Radeon™ RX Vega 11 Graphics nasıldır?

ghostnet

Kilopat
Merhaba arkadaşlar;

Şu an eski sitemimi upgrade etmekteyim. MSI B450-A PRO Max anakartını aldım ancak işlemciye karar veremedim. Bütçeme göre, AMD Ryzen 5 2600 veya Ryzen 5 3400G arasında kalmaktayım. Ayrıca, elimde HD7770 bulunmakta. 3400G'deki APU elimde bulunan HD7770'den daha fazla performans verecek ise (oyunlarda hissedilir şekilde), onu tercih etmeyi düşünüyorum. Diğer yandan R5 2600 işlemci performansı olarak çok daha iyi ise, işlemci performansından da kısmak istemiyorum. Yani bir ikilemde kalmış durumdayım. Zaten ileride (seneye muhtemelen) iyi bir ekran kartı da alacağım. Ancak şu anlık yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca sisteme RAM'de alacağım. Şu an "Crucial BLS8g4D32AESBK 8 GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 3200MHz CL16 PC" RAM'de karar kılmış bulunmaktayım. Bu konu hakkında da düşüncelerinizi bekliyorum.

Ben olsam Ryzen 5 3600 alırdım. Ve HD7770 ile yetinirdim. İlerde param olunca da iyi bir ekran kartı alırdım. Çünkü HD7770 ile Vega 11 arasında çokta bir fark yok (%20 kadar gördüm). Ve 3600 ile çok daha ileriye dönük bir sistem olur. Ama yine de 3600 pahalı gelirse ve 3400G alırsanız tek RAM kullanmayın. 2 tane RAM almanızı tavsiye ederim.

3400G'ye hiç bulaşma. G ile biten işlemciler oyun için değil. Ryzen 5 2600 çok daha iyi performans verir. Bellek için de bütçen müsait olduğunda mutlaka 8+8 yapmaya çalış. İşlemcin Ryzen olduğu için aldığın FPS değeri daha da yüksek olacak. Ekran kartı kıyaslaması hakkında fikrim yok. (Ayrıca bütçe belirtmediğin için sadece bu iki işlemci hakkında yorum yapabiliriz.)

Bence r5 1600 ile rx570 al daha iyi olur diye düşünüyorum.Yani biraz rx570 800 liralarda eğer alamazsan rx560 da olur. R5 1600 de 600 tl civarında bulabilirsin.Sonra upgrade edeceğim diyorsanız r5 2600 almanı öneririm.

3400G'ye hiç bulaşma. G ile biten işlemciler oyun için değil. Ryzen 5 2600 çok daha iyi performans verir. Bellek için de bütçen müsait olduğunda mutlaka 8+8 yapmaya çalış. İşlemcin Ryzen olduğu için aldığın FPS değeri daha da yüksek olacak. Ekran kartı kıyaslaması hakkında fikrim yok. (Ayrıca bütçe belirtmediğin için sadece bu iki işlemci hakkında yorum yapabiliriz.)
Kardeşim bir kere sonu g ile biten işlemciler apu sistem işlemcileridir apu sistem günümüzde çok güzel bilgisayar çeşitlerindendir apu sistemler cs:go da en az 100 FPS valorant'da en az 100 FPS hatta mobile pubg de 60 FPS lere kadar performans veriyor tabi ki de oyun esnasında FPS ler düşüp kalkabilir dediğim FPS oranlarını alabilirsiniz teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı