@Sedat34 ekran kartını ne kadar süredir kullanıyorsun? Daha önce sorunsuz kullanıyordun da sonradan mı sorunlar başladı? Çünkü 5500 XT sorunsuz bir model ve tüm yeni sürücülerde aynı stabillikte çalışıyor. Öncelikle yazılımsal bir sorun demek için yeterli bilgiyi vermemişsin. BIOS ve Windows güncel mi, chipset driver yüklü mü bunlardan emin olmamız lazım.
AMD ve Sapphire'ın bana söylediği adımları sana söyleyeyim yap. Bu şekilde yazılımsal bir sorun olmadığından emin olabilirsin.
Burada anakartının son BIOS sürücüsünü indir USB dosyasına at ve güncelle eğer güncel değilse. Sonrasında ise anakartının BIOS pilini 1 dakika çıkartıp geri tak da CMOS temizlensin.
AMD AM4 Micro-ATX professional motherboard, M.2, MSI PRO
Buradan AMD chipset Driver'ı kur eğer kurmadıysan.
Hatta tavsiyem BIOS güncellemesi sonrası format atıp Windows'u, sürücüleri vb. tamamen sıfırdan güncel olarak kurman. Bundan sonra da sorun çıkarsa zaten donanımsal demektir. Bu da ekran kartı, işlemci, güç kaynağı vb. olabilir. Ne şekilde sorun yaşadığın önemli. Bu sadece oyunlarda mı oluyor? Yoksa masaüstünde de oluyor mu?
Bu benim yaşadığım sorundu 550W 80+ Gold güç kaynağı çözdü hepsini.
Yaklaşık 2-3 haftadır rastgele siyah ekran hataları almaya başladım. Sürücüden diye düşünüyordum fakat 20.4.2, 20.8.3 ve 4 ay boyunca sorunsuz kullandığım sürücülerde de bu anlık siyah ekranlar gelmeye başladı. Ama bu çok sık veya sadece oyundayken olmuyor. Masaüstü, Chrome, oyun tamamen...