AMD sistem ekran kartı taktıktan sonra çökmeye başladı

ALFA CREW

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 16CL 3200MHZ
Ekran kartı
XFX Radeon RX 5700 XT THICC III
Anakart
Asus Prime A320M-E
İşlemci
Ryzen 5 5600G
Sistemimde oyun oynayacagım sırada sıcaklık 40 derece olmasına rağmen kapanıyor bir anda. Sürücüleri sildim yükledim olmadı.

Önce de işlemciden anlaşılacağı üzeri APU olarak kullanıyordum sıkıntı yoktu. Ekran kartını taktıktan sonra böyle bir sorun oluştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız nedir?
Güç kaynağım Zalman Z3 Plus'ın 600W PSU'su ama markası ne bilmiyorum
Ddu ile silip driveri doğru yükledin mi?
Ddu değil de AMD'nin kendi driver silicisi vardı onla yaptım ve fabrika ayarlarına çevirerek tekrar kjurdum
Powerınız yeterli gelmiyor olabilir bir bilgisayarcıya gidip yüksek wattlı Power takmasını rica edin ve orada biraz deneyin kapanmazsa sorun çözülecektir. Bir de sistem özellikleriniz nelerdir? Ona göre yardımcı olalım.
Bunu temiz bir şekilde 2. el aldım iç bir problemi yok kontrol ettirdim. Onda da 600W PSU vardı takır takır çalışıyordu
SHP V2'nin tek avantajı 650W olması, 12V kanalından 50W civarı kayıp yaşıyor. Grup düzenlemeli, alt seviye ve eski platform barındıran güç kaynağı. Güvenilmez.

Hem buradan hem de 5700 XT'nin seçiciliğinden yola çıkarsak sana eli yüzü düzgün bir Gold PSU lazım. Onlar da 2500-3000 TL'den başlıyor. Tek başına 5700 XT için o masrafa değmez ama güvenilir olsun, hem GPU yükselttiğimde de işimi görsün diyorsan bunlara göz atılabilir.

Bir diğer seçenek de 5700 XT'yi UV yaparak ve maksimum frekansı bir tık düşürerek kullanmak. Eğer tutarsa çökmelerden kurtulmak için 1-2 FPS feda edilir.
Bunu denedim Maks. Frekans hızını -6 yapınca sorun kalmıyor :D

Dahili GPU'yu devre dışı bırakın.

Kartı yeni aldıysanız, VBIOS'unu kontrol edin, o seri mining de çok tercih edildi, kartın üzerinde buradaki gibi BIOS anahtarı var, pozisyonunu değiştirip deneyin.

Son olarak, karta güç verdiğiniz soketleri sağ sol yer değiştirin.
Vallaha kral en son APU ayarlarını 6 ay önce yaptım hatırlamıyorum

SHP V2'nin tek avantajı 650W olması, 12V kanalından 50W civarı kayıp yaşıyor. Grup düzenlemeli, alt seviye ve eski platform barındıran güç kaynağı. Güvenilmez.

Hem buradan hem de 5700 XT'nin seçiciliğinden yola çıkarsak sana eli yüzü düzgün bir Gold PSU lazım. Onlar da 2500-3000 TL'den başlıyor. Tek başına 5700 XT için o masrafa değmez ama güvenilir olsun, hem GPU yükselttiğimde de işimi görsün diyorsan bunlara göz atılabilir.

Bir diğer seçenek de 5700 XT'yi UV yaparak ve maksimum frekansı bir tık düşürerek kullanmak. Eğer tutarsa çökmelerden kurtulmak için 1-2 FPS feda edilir.
Ben ikinci eli tercih eden biriyim. RX 5700 XT'yi en az 3 bine satıp üzerine koyup RTX 3060 gibi bir GPU alsam bunu yapmaktan daha mantıklı olur. Veya RX 6600 XT de alabilirim.

Ben ikinci eli tercih eden biriyim. RX 5700 XT'yi en az 3 bine satıp üzerine koyup RTX 3060 gibi bir GPU alsam bunu yapmaktan daha mantıklı olur. Veya RX 6600 XT de alabilirim.

Öylesi daha ideal olur. Bunlar PSU seçici kart olmadığından çöpten biraz hallice PSU ile de iş görüyorlar.

Yav kral bu bir süre dayanıyor yine gidiyor. Frekansı -6 hatta -8 de kullandım olmuyor gidiyor. Fivem oynuyorum genel olarak. Bunun bir çözümü yok mu ya Zalman ZM600 PSU bu aldığım arkadaş da da 600W PSU vardı onda olmuyordu
Öylesi daha ideal olur. Bunlar PSU seçici kart olmadığından çöpten biraz hallice PSU ile de iş görüyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı