AMD sistem için OBS ayarları önerisi

Yusufbilyeli

Hectopat
AMD Ryzen 3 3200G
MSI RX 580 8 GB ekran kartı
16 GB 3000 MHz RAM
Arkadaşlar bu sistem için OBS'de 1080P 60 FPS cam gibi kayıt yapacak ayarlar neler? İnternette araştırdım denedim ama farklı şeyler oluyor videoda donmalar takılmalar oluyor, izleyince OBS'den hızlı ayar seçeneğini kullanınca kayıt için 1080P 60 FPS yapıyorum. Diğer kullandığım action programındaki gibi net bir görüntü vermiyor. OBS kullanma amacım ise ekran kartını da kullanması ,PUBG Mobile çektiğim için işlemciye çok yük biniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
denedim obs nin otomatik yapılandırmasını seçip sadece kayıt için yapıyorum yayın yapmıyorum çünkü 1080p 60 fps yapıyorum ama tatmin edici bir netlik sunmuyor dediğiniz yerden ayarları yükseltince de videoyu izledikten sonra donma takılmalar gibi şeyler oluyor anlam veremedim

Kodlayıcı ayarında donanımı seçtiğinizden emin misiniz?

1585261501593.png

Kodlayıcı ayarında donanımı seçtiğinizden emin misiniz?

Eki Görüntüle 521480
Evet alltaki kayıt kısmında da yayında da donanım (AMD) seçili. Kayıt ayarlarım şuan bu şekilde :
Kayıt Kalitesi : Yüksek kalite normal dosya boyutu
Biçimi : flv
Kodlayıcı : Donanım

Benim istediğim çok net görüntü... Pubg mobile çektiğim için oyunda zaten optimizasyon sorunu var, edit yapıp render yapınca da baya bulanıklaşıyor oyundaki yazılar falan. Bir türlü yapamadım çıkış modu şuan basit te gelişmiş yapıp ayarları yükseğe alınca tutturamıyorum sanırım garip şeyler oluyor maalesef.

Kayıt kalitesi: Canlı Yayın ile Aynı
Kayıt Biçimi: mp4

Çektiğiniz kaydın kalitesini arttırmak için üstteki ''Video Bit Hızı'' ayarını yükseltin. İsterseniz 5.000 verin; isterseniz 50.000 verin. Her yükseltmeniz de kaydın boyutu yükselir; netliği artar.

Ayarlarda gelişmiş kısımda bulunan ''Renk Uzayı'' ayarını 709 yapın.

Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. MP4 formatında 50.000 Bit hızında 1 dakikalık video çektim, dosya boyutu haliyle küçüktü. Premier Pro ile render yaptım, sonuç diğerlerine göre daha iyiydi. Normalde action ile avi formatında 20 dakikalık video 60 GB gibi büyük dosya boyutu yapıyordu. Render yapmak 2-3 saatimi alıyordu, bunun daha püf noktası var mıdır daha güzel kalite için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Keskinliği arttırmak için ayarlarda ''Video'' kısmında bulunan ''Boyut Azaltma Filtresi'' ayarını ''Lanczos'' yapabilirsiniz.

Ek olarak ayarlarda bulunan ''Gelişmiş'' kısmında ki ''Renk Aralığı'' ayarını tam yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı