AMD sistem montaj görünümü

Błaszczykowski

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
1yBEJ5.jpg

İşlemci soğutucusunun fanının yerini değiştirdim. Önceden yanlış konumlandırılmış ve baya ses vardı. Şimdi azaldı ses.

Sizce nasıl ?

Not : Resim yükle yerinden resimi yükleyemediğim için link attım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci soğutucusu olmamış. Fan aşağıda olsun ki yukarıdaki fanlardan sıcak hava tahliye edilebilsin.
Tam tersine bana başka bir sitede o fan ters ekran kartının ısısını emiyor dediler. Ve şu an bilgisayarda ses neredeyse yok gibi. Yanlış yönlendirmeyelim.

Ya da Mikail Fidan doğru mu söylüyor ters mi acaba ?

Doğru biçimi ne ? Bilmece gibi konuşmasanız iyi olur.
Genellikle kasalarda hava girişi ön taraftan, hava tahliyesi ise üst ve arka taraftandır. Bu şekilde hava kasanın içinde doğrusal olarak her yöne yayılarak bütün bileşenlerin ısısını toplar. En son olarak yukarıdan veya arkadan sıcak hava tahliye edilir. Devir daim devam eder bu olay. Siz de havayı yukarı doğru tahliye edeceğinize, taze havayı yukardan alıyorsunuz. Hava işlemcinin sıcaklığını toplayıp ekran kartına üflüyor. Bu da yanlış bir durum.

Genellikle kasalarda hava girişi ön taraftan, hava tahliyesi ise üst ve arka taraftandır. Bu şekilde hava kasanın içinde doğrusal olarak her yöne yayılarak bütün bileşenlerin ısısını toplar. En son olarak yukarıdan veya arkadan sıcak hava tahliye edilir. Devir daim devam eder bu olay. Siz de havayı yukarı doğru tahliye edeceğinize, taze havayı yukardan alıyorsunuz. Hava işlemcinin sıcaklığını toplayıp ekran kartına üflüyor. Bu da yanlış bir durum.
Yani fan nereye bakmalı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı