AMD sistem montaj görünümü

Hem ekran kartının hem de işlemcinin ısısını tahliye etmek için fanı aşağıya takmalısınız.
Hocam aşağıya doğru bakıyordu ama önceden bana yanlış öyle olmaz dediler sonra bu hale getirdim. Kafayı yiyeceğim bu CPU fanından. Kimisi bu pozisyonda doğru diyor, kimisi RAM'e doğru bakmalı diyor, kimisi ekran kartına bakmalı diyor.

Bu arada sisteminizin özelliklerini sorabilir miyim?
AMD 8320
Hyper T4 soğutucu
R9 280X ekran kartı
UD3P anakart
750W güç kaynağı
zalman z9 plus kasa
8 gb ram
120 gb Hyperx Fury SSD

Eğer yapabiliyorsanız ızgarayı 90° sağa çevirin. Bu sayede hem işlemciyi hem de RAM'leri soğutursunuz. Mümkün ise yukarıya bir tane daha fan alın. Bu sayede ekran kartına soğutmada yardımcı olursunuz ama çok gerekli değil.
En tepede bir tane fan var hocam. Ama 90 derece nasıl yapacağım bilmiyorum. Ben takamadım elemanlara yaptırmıştım.

@ekmeğin altındaki etiket AMD sistemlerde ızgara yukarı-aşağı, INTEL sistemlerde ise sağ-sol doğrultudadır. 90 derece çevireyim de fanı istediğim doğrultuda üfleteyim diye bir Dünya yok yani, böyle bir imkanı yok arkadaşın.

@Błaszczykowski yapman gereken şey işlemci fanını alt kısma, yukarı doğru hava verecek şekilde monte etmektir. Bunun doğrusu budur.
Sana anlatmak istediğim temel şey aslınsa şu : Bir ekran kartını soğutan şey grafik yongasının üzerinde bulunan soğutucu blok ve yapraklarına hava üfleyip ısıyı dağıtan fanıdır. Kartın elektronik devresine üfleyen havanın karta bir yararı olmaz.

Aşağıdaki görseli örnek alarak montajını gerçekleştir, kafana takılan başka soru olursa etiketlersin.
Ayrıca isminin 2. harfinde kullandığın özel karakter yüzünden seni etiketlemekte güçlük çektim, T karakterini kullanırsan daha iyi olur.

jdhp4.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı