AMD Sistem vs Intel NVIDIA Sistem

1660 olarak alternatif olarak bunu sunabilirim. İşlemci 1600 yapınca bu da 3400TL oluyor. Bence AMD olan daha mantıklı ama Nvidia almak isterseniz de 9100F yerine böyle bir sistem alın.
Ryzen 1000'li seriler daha çabuk ısınmıyor muydu? 2000'li seriler daha iyi değil mi 1000 serilerine göre ?

1600 yeni versiyonları da 12nm yani 2. nesil mimarisinde üretiliyor. Bunlardan biri gelirse işlemci 2600 hızından birazcık yavaş oluyor neredeyse aynı yani. Isı konusuna gelirsek 1 ve 2. nesilde bildiğim bir ısı sorunu yok. 3. nesilde böyle sorunlar olabiliyor.
İlk attığınız AMD sistemdeki anakartı kesinlikle değiştirin B serisi aşağısı anakart AMD Ryzen platformunda kullanmayın. Yarın inşallah unutmazsam ben de konu için uygun bir sistem ayarlayıp konuya atarım.
Arada +200 TL fark olmasa ben de bunu derdim ama 200TL farka değmez diye düşünüyorum.

İlk attığınız AMD sistemdeki anakartı kesinlikle değiştirin B serisi aşağısı anakart AMD Ryzen platformunda kullanmayın. Yarın inşallah unutmazsam ben de konu için uygun bir sistem ayarlayıp konuya atarım.
Ben bu videoyu görüpte bu anketi açtırmak istedim arkadaşıma bu sistemde bu oyunlar oynanabiliyorsa eğer neden B serisi bir anakarta ihtiyaç duyulsun yoksa 2600X e mi uyumlu değil ?
1600 yeni versiyonları da 12nm yani 2. nesil mimarisinde üretiliyor. Bunlardan biri gelirse işlemci 2600 hızından birazcık yavaş oluyor neredeyse aynı yani. Isı konusuna gelirsek 1 ve 2. nesilde bildiğim bir ısı sorunu yok. 3. nesilde böyle sorunlar olabiliyor.

Arada +200 TL fark olmasa ben de bunu derdim ama 200TL farka değmez diye düşünüyorum.
2600X birinci tercihim dediğiniz gibi teknoloji şans ise şansımı hem f/p olduğunu düşündüğüm RX580 ile denemek istiyorum ayrıca belirttiğiniz gibi RX de ne yaşayacaksam NVDIA'da da yaşayacağımı belirttiniz

İşlemcide AMD, Ekran kartında ise NVIDIA taraftarıyım dostum. Ama AMD ekran kartlarıda yavana atılacak değil tabi. RX580-590 ve 5700XT gibi modeller çok başarılı modellerdir. Asus ROG STRIX modelleri alınabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı