AMD Sisteme Overclock yapmak...

omurus02

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben sistemime Overclock uygulamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim... İlk önce bi sistemimin özelliklerinden bahsedeyim.

İşlemci: Amd Fx x6 6300
Ekran kartı : asus hd7850 directcu 1 gb 256 bit
Ana Kart : asus m5a97 r2.0
işlemci sogutucu : thermaltake concat30
Ram : gskill 8 gb 1866 mhz

Özelliklerim bunlar overclock hakkında pek bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. Recep ve Ali nin ''Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi'' serisinden esti bana bu fikir işlemci sogutucum buna elverişli gibime geldi. Bilmiyorum siz ne dersiniz yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Öncelikle merhaba şunla başlamak istiyorum kasanın içinde direct key tuşunu bul :)

Şimdi çarpan katsayısı ve voltaj değerleri var öncelikle bunlara bak internetten ne kadar voltaj okadar ısı demek bunu unutma. Bu arada cpu ratatio (tam adını hatırlamıyorum) ve katsayısı yükselterek deneme yanılma yoluyla (zarar gelmez kormkma) bul ve işkence testine sok eğer ısın 77 -80 arasında ise bu sayıları düşür. Elindeki işlemci ile 5.0ghz yaptım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta basit bir OC paneli var.
ASUS%20P8Z77-V%20Pro%20BIOS%2001%20-%20EZ%20Mode.png

Prime 95 ile cpu kullanımını %100 e çıkardıgımda ısı böyle oluyor. Bana neler yapmam gerektiğini adım adım söylerseniz çok memnun olurum..

Adsız.png

Normal bir sıcaklık :)

Problem nerde ben anlamadım :)

Prime 95 açmadıgım zamanda sıcaklık 20 civarında.. Sıcaklıkta bir sorun olmadıgına göre overclok yapabilirim ama nasıl ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı