AMD FX 4100'e Overclock Yapmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
AMD FX 4100 3.6 ghz İşlemcim var, yeni aldım. Bunu en fazla kaça çıkartabilirim.

Güç kaynağım 350 Volt. İşlemciyi aldığım bilgisayrcı dediki. 350 Volt yeter merak etme dedi. Ekran kartımı da ondan aldım, AMD Radeon HD 6670 Volt yetmick olsa ekran kartını takınca yetmezdi dedi. Sanada bi soriyim Volt yeter mi?

Ve oc yapmayı bilmiyorum. Bana bir sayfa linki yollasan detylı anlatımı olan :D
Bu işlemciyi alıp ta OC yapmamak ayıp diyorlar hep.

Ayriyetten ben kasanın içine fazladan fan koymak istiyorum. Bu fanlar 2 tane olsa volt fazla yeter mi? PSU zaten 350 Volt, yetmezse filen diye diyorum.

Kullanılan Volt miktarını gösteren bir yazılım var mı? Yetip yetmediğini kontrol etmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben cevap vereyim: O Wolt değil Watt (Ayrıca Wolt diye yazılmaz, Volt diye yazılır.) ve o sisteme HD 6670 ve FX 4100'e 350W yeter diyen bakkalı da merak ettim doğrusu ki eminim o 350W kalitesiz bir güç kaynağıdır. Ayrıca O.C. yapmayı bilmeden ve iyi bir soğutucun olmadan hiç bulaşma! Sonuç olarak git ve o güç kaynağını Xigmatek, Xilence , Corsair gibi markalardan ve 80 Plus sertifikalı bir modelle değiştir. Bana sorarsan o bilgisayarı kullanmadan neyin ne olduğunu biraz araştır ve yanında bir Türkçe kılavuzu da al.

Maalesef bilgisayar bilginiz, henüz bir işlemciyi overclock edebilecek kadar ileri değil. Evet, herkes işlemciyi OC edebiliyor olabilir, ama bunun için henüz erken. Öncelikle bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum:

Overclock Nedir? | Technopat

Sonrasında anakartınız da OC'ye elverişli olmalı. Soğutucu iyi olmalı... Mert'in de dediği gibi güç kaynağınız yetersiz. Bu konuda bilgisi olmayan bilgisayarcılardan ürün almayın.

İşlemcim normalde 3.6 Ghzde çalışıyor. İşlem yapmadığında 1,4 lere kadar filen düşürüyor performansını. CPU-Z programıyla baktım.
İşlemci boştayken mesela şuan 15 derece gösteriyor. Coretemp programı ile baktım. Stok fan.

İşlemci ye overclok yapacağım fakat hiçbir bilgim yok. Bios filen hiç bilmem.
Sizden istediğim şey şu. Aşamalı olarak anlatın bana.
Gerekli program varsa link atabilirsiniz. İşlemciyi 3.6 dan kaça çıkartırsam ısınma problemi olmaz ? 4.0'a çıkartmayı düşünüyorum.

Bu kafayla en az 1-2 aylık araştırma yapman gerek ARTI PSU'un 350W idi en son hatırladığım kadarıyla. OC yapabilmek için bazı bileşenler gerek:
-OC'ye verimli işlemci ve anakart.
-Yeterli PSU.
İşlemcin tamam ama anakart ve PSU'dan kaybediyorsun. Hem bilgin olmadan hem de bu bileşenlerle hiç yanaşma derim. Zaten senin tek derdin şuan ekran kartı psu. ^^ Artık al sende kurtulalım bizde. :D

Harbiden :D Ekran kartıyla Psu al, o sırada da öğrenirsin O.C. yapmayı zaten. 4 Ghz yaparsın oyunları oynarsın ;)

Bende de Gigabyte HA65M-UDH3-B3 anakart var mesela oda elverişli değil :D MA97 EVO gibi bir anakart alırsan o zaman mis :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı