AMD Sızdırılan Bilgiye Göre Zen Mimari İşlemci 3.2 GHz Olması

Minsnicterb

Megapat
İlk bilgileri okuduğum afalladim. Yeterli bile olsa 3.2 GHz. Bizim beklentimiz 5 GHz ve üstü idi.
Belki 6'yı görürüz diye umarken...
Umarım 4-5 GHz üstü işlemciler gelir. Ya da varsa bile sızdırılmadı.
  • Intel'de bu sorunu çok yaşadım. %60 çekirdek yükünde işlemci GHz %100'e ulaşıyordu ve bu da darboğaz oluyor.
  • AMD 3.2 GHz üzerine çıkmaz ise aynı şey AMD için de geçerli olacak. %40 çekirdek performansı atması güzel ama ben %30 çekirdek yükünde %100 GHz kullanırsam darboğaz olacaktır.
Şahsi gözlemim zaten iki işlemci de yeterince dengeli değil. Tek oyun açanlar için fark etmeyebilir bu durum. Ama benim gibi 10 oyun üstü oyun açanlar için düşük GHz çok büyük bir problem olur.

Umarım yanılıyorumdur. Sizce düşük değil mi? Fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, Zen mimarisinde daha önce yüksek GHz'lere karşın darboğaz oluşturan yapı değiştiriliyor. Intel de kaç nesildir frekans arttırmıyor ancak her seferinde performansı arttırıyor. İşlemci içerisinde performansı düşüren yapısal sorunların giderilmesi ve yeni anlayışa geçilmesi burada anahtar nokta.

Yeni soket, yeni PCH yani anakartlar tamamen değişiyor. İşin iyi yanı Intel'de görüp AMD'de göremediğimiz bütün teknolojiler, henüz resmen açıklanmasa da geliyor. Zen ailesinde uyumluluk oldukça geniş tasarlanıyor, yeni anakartlar ve işlemciler soket türü, yapısı açısından pek kafa karıştırmayacak, az ve öz olacak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı