AMD Software: Adrenalin Edition 23.4.1 Yayınlandı

Yüksek FPS aldığım oyunlarda hala kasma hissi sorunu devam ediyor. Ara ara yapıyor sonra düzeliyor 20 saniye sonra tekrar aynı döngü.

Bahsettiğim rezil akıcılık sorunu bu işte masaüstünde bile gezsen donuyor gibi oluyor. 500 FPS alsan bile nafile bu kartlar rezildir.

Yüksek FPS aldığım oyunlarda hala kasma hissi sorunu devam ediyor. Ara ara yapıyor sonra düzeliyor 20 saniye sonra tekrar aynı döngü.
DX11 tabanlı oyunlardaysa normal, DXVK kurarak oynamayı deneyin.
Bahsettiğim rezil akıcılık sorunu bu işte masaüstünde bile gezsen donuyor gibi oluyor. 500 FPS alsan bile nafile bu kartlar rezildir.
Yok, olmuyor. Yüksek FPS almanıza rağmen akıcılık yoksa %1, %0.1 değerlerinde düşüklük vardır, o da %99 ihtimalle CPU kaynaklı yahut VRAM yetersizliği sebebi ile yaşadığınız microstutterlar sebebi ile olur. RAM yetersizliği de bir başka neden. Ortaya hiçbir temeli olmayan bir varsayım atıp da ''bunun nedeni AMD kartlardır'' diyerek bir şey ispatlayamazsınız, hangi kartı alacağınız sizin tercihiniz.

Vulkan kullanan Doom'da da yapıyordu şimdi yüklü değil. Nedir bu DXVK?
DX9-10-11 bazlı oyunlarda oyunun API'sını Vulkan'a çeviriyor. Ben denediğim her oyunda olumlu sonuç aldım DXVK ile. DOOM'da yapması garip olmuş, kardeşimin 3600-6600 sisteminde herhangi bir takılma olmadan oynatıyordu DOOM'u. DOOM eğer Eternal'sa native olarak RT açık kalmış olabilir, bazen FPS düşüşlerine sebebiyet verebiliyor; aklıma bu geldi o oyun özelinde.

Takılma değil FPS sabit 165 kasma hissi giriyor birden sanki 30 olmuş gibi.

Takılma değil FPS sabit 165 kasma hissi giriyor birden sanki 30 olmuş gibi.
FPS sayacına bakınca sabit 165 gibi geliyor ama sağlıklı veri alabilmek için yüzde 0.1,1 değerlerine bakmak gerekiyor. Bazı oyunlarda shader yüklenmesinden kaynaklı bu şekilde anlık kasmalar oluşabiliyor, özellikle UE4 oyunlarında. Hem DOOM 2016 hem DOOM Eternal gördüğüm en iyi optimizasyona sahip oyunladan, o yüzden anlam veremedim sizde problem yaratmasına açıkçası. GPU power draw ve kullanımı takip edilerek, hatta bütün bileşenlerin kullanımlarını MSI Afterburner üzerinden takip ederek neyin sorun yarattığını anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Forum üzerinde 1660 kullanan bir arkadaşın konusu vardı, konu başlığı altında da sizin yaşadığınız sorundan muzdarip üyeler vardı, en son priz vs. gibi şeylerden konuşuyorlardı sanırım, bulursam atarım konuyu. Yardımcı olabilir belki.

Buldum, 1660 değil 1660 Super'miş:

22.11.2 de bu sorunu kesinlikle yaşamıyorum %0.1 FPS ile alakası yok oyun bildiğin Hz mi düşüyor neyse arkada kasıyor. Bütün değerler normal ve yerinde. 2023'de çıkan bütün sürücülerde bu sorunu yaşadım.

Ben genel olarak böyle bir hata var sandım, pardon. 23.2.2 kullanıyorum ben çıktığı zamandan beri de böyle bir sorun yaşamadım, ilginç. Driver kur-sil yaparken ters bir şeyler olmuş olabilir belki, başka da aklıma bir şey gelmiyor açıkçası.

Yahu kardeşim ne saçmalıyorsun sen nasıl bunların sorumlusu AMD değil? Ulan 6700 XT ve 5600X kullanıyorum masaüstün de takılma mı olur? Her oyun donuyormuş gibi oluyor çık yukarıdaki mesajlarımı oku anlarsın berbat servis hizmetleri var. Her driver sorunlar ile çıkıyor tamamen boş bir firma AMD arkadaşlara uyup alan kafama tüküreyim. neyse ki satiyorum sistemi.

1660 Ti'dan geçtim ben bu kart a 1660 Ti çok daha iyiydi akıcılık olarak. Hatta bana göre hiçbir oyun AMD'ye göre optimize edilmiyor rezil bir firma oldugundan dolayı bizim gibi enayiler alıyor nasılsa fiyat performans politikası yapıştırdılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…