AMD Software: Adrenalin Edition warning uyarısı

Savascii

Decapat
RAM
Crucial 8GB Ballistix DDR4 3200MHz CL16, Crucial 4GB 2400Mhz DDR4
SSD veya HDD modeli
JamesDonkey 240gb SSD
Ekran kartı
AMD RX580 8GB
Anakart
MSİ H110M PRO-VD
İşlemci
İntel Core İ3-7100 3.9Ghz
Dostlar öncelikle merhaba foruma bugün katılmış bulunmaktayım. Yaklaşık 3 gün önce bilgisayarımı açtığım da bir yavaşlık hissettim. Açıldığı zaman masaüstü 'ne sağ tıkladığımda AMD Adrenalin'i görmedim ve bir gariplik olduğunu sezdim. Adrenalini açmaya çalıştığım zaman ise başlıkta okuduğunuz hatayı verdi. Daha sonra bunun çözümünü araştırmaya başladım ve en yaygın olanı roll-back yani sürücüyü bir önceki sürümüne döndürmeyi gördüm, denedim ve olmadı. Biraz daha araştırdıktan sonra DDU ile sürücüyü silip tekrar kurmayı gösteriyorlardı. Normal bir şekilde kurdum olmadı güvenli modda kurdum o da olmadı. Sadede geleceğim vakit internette gördüğüm ve birçoğu da forumdan topladığım yöntemleri denedim bir sonuç elde edemedim. Sizce normal bir şekilde kullanmış olduğum ekran kartım bir anda bozulmuş olabilir mi? Her türlü yeni fikre ve bilgiye açığım.

Not: Farklı bir ekran kartı taktığımda düzgün bir şekilde çalışıyordu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    7,1 KB · Görüntüleme: 63
Kardeşim lanetliler âlemine sende hoş geldin:) o hata AMD ekran kartlarının vazgeçilmez hatası. Sebebi değişkenlik gösteriyor. Bende bir sonuca varamadım. Ama daha önce mining için ayarlanmış AMD ekran kartlarında daha çok boy gösteriyor diye biliyorum.

Kardeşim lanetliler âlemine sende hoş geldin:) o hata AMD ekran kartlarının vazgeçilmez hatası. Sebebi değişkenlik gösteriyor. Bende bir sonuca varamadım. Ama daha önce mining için ayarlanmış AMD ekran kartlarında daha çok boy gösteriyor diye biliyorum.
Dostum yorumun için teşekkürler yaygın bir hata olduğunu Recep'in bir yorumunda görmüştüm. Bir çözümü bir Musa'sı yok mu ya 😁

Ve bende bu hatayı RX 580 de yaşadım. Genel olarak problemli bir kart kendisi. Forum içerisinde de aynı kartı kullanıp isyan edenler var.

Sistemde AMD sürücüsü varken onun üstüne Windows Update sürücü veya UWP bazlı olan AMD Control Panel kurarsa böyle bir çakışma oluyor. UWP yapısıyla normal sürücü beraber çalışamıyor.

DDU bu sorunu çözer ama uygulaması biraz farklı. Sürücü ve DDU'yu indirip masaüstüne koyun. Daha sonra interneti kesin. DDU'da Options menüsü üzerinden AMD kısmındaki bütün seçenekleri aktif edin.

2023-08-27 20_40_56-Options.png

Daha sonra "sürücüyü temizle ve sistemi yeniden başlat" yazan seçeneğe tıklayıp DDU ile sürücüyü kaldırın.

Sistem yeniden başladığında Windows'un program kaldır menüsünde AMD'e ait "AMD Settings", "AMD Software" tarzı uygulama varsa kaldırın. Driver Store Explorer [RAPR] ile AMD'ye ait sürücü kalıntısı varsa onları da kaldırın. Bu temizlikten sonra sistemi bir daha yeniden başlatın ve sürücüyü kurun. Sürücüyü kurduktan sonra interneti geri açabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yorumunuz için teşekkürler bunu daha önce görmedim fakat deneyeceğim.

Dediğin her şeyi harfi harfine uyguladım fakat driverı yükledikten sonra aldığım 2 hata.

Dostlar sanırım ben format atacağım umarım son çare olarak işe yarar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı