AMD Soketli Anakartta SLI Yapılabilir Mi?

Crossfire desteği vardır Asus M5A97 R2.0 anakartın. 1 söketi x16 çalıştırırken diğer söketi x4 çalıştırıyor yanlış hatırlamıyorsam.

2 adet x16 çalıştıran anakartalara göre nasıl bir performans farkı olur merak ediyorum.

selam arkadaşlar herkes bir cevap yazmış size acıklıyim.
crossfire ile sli ın tek farkı farklı geliştirici firmalara ait olması ama ikiside aynı şekil calışıyor.

Coğu kişi CF destekliyen anakartta sli yapılmaz diyor ama bu yanlış.
Bende MSI b150m mortar arctic anakart var bu CF destekli bir anakart hatta vatandan alırken ordaki satıcı sli hayatta yapamazsın demişti gülmüştüm :D

Her neyse anakarta 2 tane gtx 960 bağlayıp sli yaptım ve hiç sıkıntısız calıştı.

Sonuç olarak CF SLI hiç fark etmez eğer slotun bulunuyorsa iki ekran kartını bağlayıp calıştırabilirsin ancak aynı ekran kartı olmalı özellikle eski serilerde ancak 9 serisi ve üstünde marka farkıda önemli değil testlerimde evga gtx960 ile msi gtx960 taktım hiç bir sorun cıkmadı.

SLI köprüsünü takmayı unutmuştum ilk önce resmi cekmişim kusura bakmayın :D

Son düzenleme:
selam arkadaşlar herkes bir cevap yazmış size acıklıyim.
crossfire ile sli ın tek farkı farklı geliştirici firmalara ait olması ama ikiside aynı şekil calışıyor.

Coğu kişi CF destekliyen anakartta sli yapılmaz diyor ama bu yanlış.
Bende MSI b150m mortar arctic anakart var bu CF destekli bir anakart hatta vatandan alırken ordaki satıcı sli hayatta yapamazsın demişti gülmüştüm :D

Her neyse anakarta 2 tane gtx 960 bağlayıp sli yaptım ve hiç sıkıntısız calıştı.

Sonuç olarak CF SLI hiç fark etmez eğer slotun bulunuyorsa iki ekran kartını bağlayıp calıştırabilirsin ancak aynı ekran kartı olmalı özellikle eski serilerde ancak 9 serisi ve üstünde marka farkıda önemli değil testlerimde evga gtx960 ile msi gtx960 taktım hiç bir sorun cıkmadı.

SLI köprüsünü takmayı unutmuştum ilk önce resmi cekmişim kusura bakmayın :D

konuyu tekrar açıcam . cf anakartta yapılabiliyormu yapılamıyormu?? kafam karıştı bende msi z170a tomahawk ac cf destekli ana kart var msi gtx970 gaming 4g ekran kartım var aynı ekran kartından alsam olurmu olmazmı??

LÜTFEN RECEP BEY VEYA ALİ BEY BU KONUYA AÇIKLIK GETİRİRSE SEVİNİRİM.

Son düzenleme:
SLI amblemi olmayan anakartta SLI yapılmaz diye birşey yok. Fakat SLI tam olarak çalışacağının garantisi, sertifikasyonu ve testi yok demektir. Bu da sizin SLI çalışmadı veya tam performans vermiyor diyerek üründen şikayet etme hakkınız olmadığını gösteriyor.

Ek olarak SLI işinde performans çok fazla kritere bağlıdır. Ki bu yüzden sertifikasyona sahip ürünlerde bile beklenenden çok daha düşük performans düşüklüğüyle karşılaşma gibi problemler doğurabilmektedir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı